Κινητοποιήσεις για διάσωση του αγροκτήματος «Γερμανίνας»

Κινητοποιήσεις για διάσωση του αγροκτήματος «Γερμανίνας»

Εντείνονται οι αντιδράσεις στη Γεροσκήπου για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το ιστορικό αγρόκτημα «Γερμανίνας», ένας από τους χώρους που συνδέθηκε με την καθημερινότητα και την ανάπτυξη του σημερινού Δήμου κατά τον 19ο και 20ο αιώνα.

Την ερχόμενη Κυριακή, στις 10.30πμ, ομάδα πρωτοβουλίας που δραστηριοποιείται για τη διάσωση του αγροκτήματος, που είναι πλέον ένα βήμα από την κατάρρευση, οργανώνει εκδήλωση στο χώρο της «Γερμανίνας», με τη στήριξη και της δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι κάτοικοι της Γεροσκήπου θα ενώσουν τις φωνές τους για τη διάσωση και αξιοποίηση του ιστορικού χώρου.


Στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που έχει ανεγερθεί εντός του χώρου του αγροκτήματος θα τελεστεί αγιασμός και αμέσως μετά θα γίνει ξενάγηση στους χώρους από κάτοικο Γεροσκήπου που εργαζόταν ως εργάτης στη «Γερμανίνα» μέχρι την εγκατάλειψη του.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης πορεία από την τοποθεσία «Εφτά Αη Γιώρκηδες» προς το αγρόκτημα, με ώρα εκκίνησης τις 10.00πμ, σε μια απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων μετ’ επιστροφής.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου