Κοντά στις κοινότητες της υπαίθρου της Επαρχίας Πάφου σήμερα ο Σ. Χάσικος

Κοντά στις κοινότητες της υπαίθρου της Επαρχίας Πάφου σήμερα ο Σ. Χάσικος

Κοντά στα κοινοτικά συμβούλια της Ανατολικής περιφέρειας Πάφου βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος. Ο κ Χάσικος που παρακάθησε σε σύσκεψη με τις κοινότητες Κούκλια, Νικόκλεια, Χολέτρια, Σταυροκόννου, Φασούλα, Αγ. Γεώργιο, Αναρίτα, Μανδριά, Αχέλεια, Μούσερε, Αρχιμανδρίτα, και Μαμώνια στο Πολιτιστικό Κέντρο Αναρίτας ανέφερε πως η σύσκεψη εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των περιφερειακών συσκέψεων που πραγματοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών σε τακτά χρονικά διαστήματα σε μια προσπάθεια επαφής με τις κοινότητες.

Μέσα απ’ αυτές τις συσκέψεις, είπε ο κ Χάσικος , « μας δίνεται η δυνατότητα , να έρθουμε σε επαφή ως Υπουργείο Εσωτερικών με τα κοινοτικά συμβούλια , να δούμε τα προβλήματα στο πλαίσιο του δυνατού, – όσα μπορούμε- , αλλά και να εξετάσουμε τα διαδικαστικά θέματα παροχής διευκολύνσεων, σε μια προσπάθεια να εργάζονται τα κοινοτικά συμβούλια σωστά, για το καλό των κατοίκων τους».


Από την άλλη πλευρ, συνέχισε ο Υπουργός Εσωτερικών, τα κοινοτικά συμβούλια έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την κεντρική κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που ταλανίζουν τις κοινότητες της Επαρχίας Πάφου, ο κ. Χάσικος παραδέχτηκε πως αυτά είναι πολλά και μεγάλα.

Το ενδιαφέρον μας συνέχισε, « είναι ιδιαίτερο και έντονο για τις κοινότητες και για τον κόσμο της υπαίθρου και οι προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών , είναι να ενισχυθούν οι κοινότητες , προκειμένου να κρατηθεί ο κόσμος στα χωριά και στην ύπαιθρο και να έχουν καλύτερη ποιότητας ζωής».

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα παρακαθήσει νωρίς το απόγευμα σε σύσκεψη και με τα κοινοτικά συμβούλια της Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Μαρινούδας, Μαραθούντας, Άρμου, Κονιών , Επισκοπής, Τίμης στα Κοινοτικά Γραφεία της Μαραθούντας.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/