Κυριάρχησε η απαξίωση

Κυριάρχησε η απαξίωση

Με κυρίαρχο στοιχείο το μεγάλο ποσοστό αποχής, και κατ’ επέκταση τη συνεχιζόμενη απαξίωση των πολιτών έναντι του πολιτικού συστήματος, η Πάφος εξέλεξε χθες το νέο δήμαρχο της που είναι ο Φαίδωνας Φαίδωνος.

Ο νέος επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης Πάφου, υποστηριζόταν από τον ΔΗΣΥ και εξασφάλισε ποσοστό 49,08% ενώ η αποχή άγγιξε το 47%. Ο μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος έχει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και τον μεγάλο αγώνα για κάθαρση και διαλεύκανση των σκανδάλων. Όπως ο ίδιος ανέφερε, αυτά τα ζητήματα θέτει ως προτεραιότητα καθώς και την ανατροπή της κακής εικόνας της πόλης που διαμορφώθηκε λόγω των φαινομένων διαπλοκής. Άλλωστε αυτό ήταν και το σύνθημα που ακουγόταν κατά την ανακήρυξή του σε Δήμαρχο από τους συγκεντρωθέντες: «Καθάρισε την πόλη». Παράλληλα, η προσοχή στρέφεται και στις προετοιμασίες για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα «Πάφος 2017».
Στην αντίπερα όχθη, η τριμερής συνεργασία των ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ δέχθηκε μια μεγάλη ήττα, καθώς ο υποψήφιος τον οποίο υποστήριξαν, Άριστος Βασιλειάδης, περιορίστηκε σε χαμηλά ποσοστά (27,51%) σε σχέση με τις δυνάμεις των εν λόγω κομμάτων. Καλή παρουσία είχαν ο υποψήφιος της Συμμαχίας Πολιτών, Δώρος Παφίτης (11,69%), και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Χρυσάνθου (5,51%), ο οποίος ως δημοτικός σύμβουλος είχε εργαστεί για την αποκάλυψη των σκανδάλων.


Πηγή: Φιλελεύθερος