Μήνυμα ενότητας έστειλε από την Πάφο ο Υπουργός Υγείας

Μήνυμα ενότητας έστειλε από την Πάφο ο Υπουργός Υγείας

Το έπος του 1940 αποδεικνύει περίτρανα ότι όταν ο Ελληνισμός


είναι ενωμένος αποτελεί μια μεγάλη δύναμη και αυτή  τη δύναμη θα πρέπει και εμείς να την βρούμε σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, δήλωσε σήμερα Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, μετά το πέρας της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Πάφο, της οποίας δέχτηκε το χαιρετισμό.

Ο κ. Πετρίδης έστειλε επίσης το μήνυμα ότι “δεν περισσεύει κάποιος, χρειάζονται όλοι, για να αποτελέσουμε μια μάζα με πυγμή, με αφοσίωση, και  για να επιτελέσουμε τους στόχους και τους σκοπούς”.

 Ερωτηθείς σε ποιούς απευθύνεται αυτό το μήνυμα, ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης είπε « σ’ όλους», προσθέτοντας πως δεν περισσεύει κανένας σ΄αυτές τις κρίσιμες ώρες , είτε αυτοί ονομάζονται πολιτικοί, είτε ονομάζονται ομάδες, κόμματα, ή λαός.  Χρειάζονται, ανέφερε, όλοι  για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε και να επανέλθουμε στο σωστό δρόμο. 

 Οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κορυφώθηκαν σήμερα με την καθιερωμένη παρέλαση επί της λεωφόρου Γρίβα Διγενή με τη  συμμετοχή παλαιών πολεμιστών, σωματείων και οργανώσεων, προσκόπων, μαθητών και μαθητριών των εκπαιδευτηρίων, καθώς και τμημάτων της Εθνικής Φρουράς.

 Της παρέλασης ηγήθηκε  η φιλαρμονική του Δήμου Πάφου υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Ζαχαρία Ευαγγέλου.

 Στις 10 το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό ναό Αγίου Θεοδώρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου,  συμπαραστατούμενου από τον ιερό κλήρο της πόλης.

 Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Δημήτρης Νικολάου Διευθυντής Γυμνασίου Παναγίας Θεοσκέπαστης .

 Ο κ. Νικολάου ανέφερε «είναι μέσα στη ζωή του κάθε λαού, μερικές ημερομηνίες, που στέκονται ορόσημα. Εκεί που  περπατάμε στην καθημερινή μας ζωή, σκυφτοί από το βάρος της βιοπάλης, πνιγμένοι από πάθη και ιδιωτικά συμφέροντα , στον ανελέητο αγώνα της ζωής  ακούμε τις ηχηρές καμπάνες να σημαίνουν τον όρθρο της ψυχής”, είπε, σημειώνοντας πως «είναι οι εθνικοί μας επέτειοι που ανασταίνουν μέσα μας το μεγαλείο της και μια εθνική περηφάνια γεμάτη πνευματικότητα». 

 Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στη Στήλη της 28ης Οκτωβρίου, από τις Αρχές της Πάφου,  ενώ απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς απένειμε τιμές και παιάνιζε η Φιλαρμονική.

 Στις 17:00  θα γίνει η υποστολή της σημαίας στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου ενώ τιμές θα αποδώσουν τμήμα της Εθνικής Φρουράς και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική.

 Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα ολοκληρωθούν  απόψε με ανοικτή δεξίωση της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου , της Εθνικής Φρουράς και του Δήμου Πάφου στη Λέσχη Αξιωματικών Πάφου