Μερική χρηματοδότηση έργου στο Δ. Πέγειας

Μερική χρηματοδότηση έργου στο Δ. Πέγειας

Ο Δήμος Πέγειας έχει επιτύχει μερική χρηματοδότηση του έργου για «Αποκατάσταση, εξωραϊσμό, συντήρηση, τροποποίηση και επέκταση του παλαιού σχολείου» από το πρόγραμμα Αγροτικής Πολιτικής 2007- 2013, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που βρίσκονται στο Δήμο Πέγειας, δήλωσε η Εκτελεστικός Μηχανικός του Δήμου Πέγειας Μύρια Λοϊζίδου.

Το έργο, όπως είπε, αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου του 2015 και η κατασκευή του θα διαρκέσει 18 μήνες. Το κόστος του έργου υπολογίζεται στο 1.700.000 ευρώ επιπλέον ΦΠΑ. Πρόκειται, συνέχισε, για ένα διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται στην πλατεία του Δήμου.


Η κ. Λοϊζίδου είπε πως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης το κόστος της κατασκευής του έργου δεν μπορούσε αποκλειστικά να το επωμιστεί ο Δήμος Πέγειας, ο οποίος πέτυχε, μέσω της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, την έγκριση χρηματοδότησης του έργου στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Πολιτικής 2007- 2013. Τα 2/3 του κόστους καλύπτονται από το εν λόγω πρόγραμμα και το 1/3 από το Δήμο Πέγειας.

Επεσήμανε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλει στην αναβάθμιση της πνευματικής και πολιτιστικής προσφοράς του Δήμου προς τους πολίτες.

Σύμφωνα με την Εκτελεστικό Μηχανικό του Δήμου Πέγειας, ο Δήμος βρίσκεται στο στάδιο της προσφοροδότησης αφού η Επαρχιακή Διοίκηση έχει προκηρύξει ήδη προσφορές που αφορούν την κατασκευή, την ηλεκτρολογική και μηχανολογική εγκατάσταση, και την κατασκευή του ανελκυστήρα.

Η κ. Λοϊζίδου είπε πως οι προσφορές λήγουν στις 11 Σεπτεμβρίου και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να παραλάβουν τα έγγραφα προσφορών μέσα από το σύστημα των δημοσίων συμβάσεων (Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου).

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)