Με γευσιγνωσία κρασιού άρχισε τη λειτουργία του το γαστρονομικό κέντρο Πάφου

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη παρουσίαση – γευσιγνωσία κρασιού που πραγματοποιήθηκε στο γαστρονομικό κέντρο Πάφου, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκε το οινοποιείο “Κάλαμος” και τα προϊόντα του.

Εκ μέρους του ΣΙΚΑΠ, που διαχειρίζεται το γαστρονομικό κέντρο, μίλησε, στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο εκπρόσωπος τύπου Μάριος Θεοδοσίου, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους, το οινοποιείο “Κάλαμος” αλλά και τον Πρόεδρο των σομελιέ Κύπρου Γιώργο Κασσιανό για την παρουσίαση.


Ο κ. Θεοδοσίου κάλεσε τους επαγγελματίες και τους Κυπρίους γενικότερα να προτιμούν το κυπριακό κρασί και να το προβάλλουν όσο μπορούν και στους τουρίστες.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Εμπορικού Κέντρου και Αγοράς του Δήμου Πάφου Νίκος Κόννικος συνεχάρη τον ΣΙΚΑΠ για την έναρξη της λειτουργίας του γαστρονομικού κέντρου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής θα πετύχει τον σκοπό για τον οποίο το γαστρονομικό Κέντρο έχει δημιουργηθεί.

Στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου “Κάλαμος” Θανάσης Ιγνατίου μίλησε για το οινοποιείο του, τα κρασιά και άλλα οινικά προϊόντα που παράγει.

Τέλος τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος των σομελιέ Κύπρου Γιώργος Κασσιανός ο οποίος παρουσίασε όλα τα κρασιά του οινοποιείου.

Οι παρουσιάσεις των τοπικών προϊόντων στο γαστρονομικό κέντρο θα συνεχιστούν, ενώ σύντομα ξεκινούν και οι παρασκευές τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)