Με δύο τραυματισμούς από κροτίδες το βράδυ της Ανάστασης στην επαρχία Πάφου

Με δύο τραυματισμούς από κροτίδες το βράδυ της Ανάστασης στην επαρχία Πάφου

Mε δύο τραυματισμούς στιγματίστηκε στο βράδυ της Ανάστασης στην επαρχία Πάφου


σύμφωνα με την αστυνομία . Στην μία περίπτωση στο χωριό Λυσός 18χρονος έχασε τέσσερα δάχτυλα από κροτίδα που εξερράγη στο χέρι του, ενώ σε δεύτερη περίπτωση, 53χρονος στο χωριό Προδρόμι τραυματίστηκε από κροτίδα που έριξε άγνωστος δίπλα του.

Στην πρώτη υπόθεση που διαδραματίστηκε γύρω στις 10 και 30 το βράδυ του Σαββάτου, ο 18χρονος φέρεται να πυροδότησε εργοστασιακή κροτίδα, αλλά να μην πρόλαβε να την πετάξει, με αποτέλεσμα να χάσει τέσσερα δάχτυλα από την παλάμη του δεξιού χεριού, εκτός του αντίχειρα. Μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τους επι καθήκοντι ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας , αν και ο τραυματισμός του 18χρονου χαρακτηρίζεται σοβαρός εντούτοις η ζωή του βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα, οι επί καθήκοντι ιατροί του νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς κλήθηκαν να ανταποκριθούν και σε δεύτερο, σοβαρό περιστατικό που αφορούσε 53χρονο από το Προδρόμι.

Ο 53χρονος παρακολουθούσε ανυποψίαστος την Αναστάσιμη Λειτουργία στο προαύλιο εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, όταν εξερράγη δίπλα του αυτοσχέδια κροτίδα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί βραχίωνα, ο 53χρονος αρχικά διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς αλλά λόγω του ότι υπέστη ρήξη αγγείου κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να εξεταστεί από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Η κατάσταση της υγείας και των δύο τραυματιών από την Πάφο είναι εκτός κινδύνου.