Με επιτυχία ξεκίνησαν τα “Ιεροκήπια 2015”

Με επιτυχία ξεκίνησαν τα “Ιεροκήπια 2015”

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι πρώτες δύο εκδηλώσεις των φετινών «Ιεροκηπίων». Τα »Ιεροκήπια» επιβεβαιώνουν τη φήμη τους ως οι κατεξοχήν ποιοτικές πολιτιστικές παρεμβάσεις στην επαρχία Πάφου και η καθιέρωσή τους στη συνείδηση του απαιτητικού τους κοινού «δείχνει τον δρόμο» για τον Δήμο Γεροσκήπου.

Στην Έναρξη των Εκδηλώσεων, η οποία δόθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, στην κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Γεροσκήπου, πραγματοποιήθηκε συναυλία-αφιέρωμα στα 90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης, υπό τον γενικό τίτλο «Όμορφη Πόλη». Ο εξαίρετος ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας, το Μουσικό Σχήμα του Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου και η Χορωδία του Μουσικού Λυκείου Πάφου, υπό τη διεύθυνση του Σωκράτη Τερπίζη, παρουσίασαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξήρε την προσφορά των «Ιεροκηπίων» στον πολιτισμό. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο Δήμος Γεροσκήπου τίμησε την Αρχισυντονίστρια και τους Συντονιστές του επιτυχημένου προγράμματος «Παρατηρητής της Γειτονιάς», που λειτουργεί με επιτυχία στη Γεροσκήπου τα τελευταία δύο χρόνια.


Την επόμενη μέρα, 12 Σεπτεμβρίου, τελέστηκαν, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνών «Πήγασος», τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Figura Nova», στη Δημοτική Πινακοθήκη Γεροσκήπου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στο Γυμνάσιο Γεροσκήπου, με την κωμωδία «Το Βοτάνιν … της Αγάπης», την οποία ανεβάζει η ΕΘΑΛ, και την Παρασκευή 18 του μηνός με τη μουσική παράσταση «Στις Θάλασσες του Ονείρου», στην Κάτω Βρύση. Η είσοδος του κοινού στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Χορηγοί επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το PafosNet, το Ράδιο Cosmos και η εφημερίδα «Αδέσμευτος της Πάφου».