Με κωδωνοκρουσίες υποδέχθηκε η Πάφος την Τιμία κάρα του Απόστολου Ανδρέα

Με κωδωνοκρουσίες υποδέχθηκε η Πάφος την Τιμία κάρα του Απόστολου Ανδρέα

Με Κωδωνοκρουσίες και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής η Πάφος υποδέχθηκε στις 12 το μεσημέρι την Τιμία κάρα του Αποστόλου Ανδρέα, στον ομώνυμο ιερό Ναό της κοινότητας Έμπας.

Εκατοντάδες πιστοί και αντιπροσωπείες από τα εκπαιδευτήρια της Πάφου, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην εκκλησία. Μαζί με το πλήθος των πιστών οι πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές της επαρχίας.


Την Τιμία κάρα συνόδευαν στην Πάφο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος και άλλοι ιεράρχες

Στην ομιλία του μετά τη λειτουργία ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ανάφερε πως ο απόστολος Ανδρέας τιμάται από τον τόπο μας. «Νοιώθουμε είπε μια ιδιαίτερη συγκίνηση για την έλευση σήμερα της κάρας του Αποστόλου Ανδρέα . Γιατί είναι ο Άγιος που τιμάται ιδιαίτερα στην Κύπρο ολόκληρη αλλά και στην Πάφο . Ίσως το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος που κλήθηκε στο έργο του μαθητού του Χριστού, και οι πρωτοπόροι πάντοτε έχουν να ριψοκινδυνεύσουν πολλά πράγματα γι’ αυτό και τιμώνται ιδιαίτερα.».

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος τόνισε ότι «ο Κυπριακός λαός, έντονα θρησκευόμενος έχει κλείσει στην καρδιά του τον Απόστολο Ανδρέα , τον οποίο συνέδεσε με το σπίτι του και την οικογένεια του. Δεν υπάρχει σπίτι που να μην φέρει το όνομα Ανδρέας. Ήρθαμε εδώ για να σας πούμε ότι είμαστε κοντά σας και προσευχόμαστε ενώπιον της Αγίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα για να υποστηρίξει ο Πανάγιος Θεός τις προσπάθειες μας για την Κύπρο μας την ελληνική, ορθόδοξη, χριστιανική μας Κύπρο η οποία είναι ποτισμένη με αίματα μαρτύρων και ηρώων Κυπρίων και Ελλαδιτών».

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Ναό μέχρι αύριο. Απόψε θα τελεστεί ολονύχτια ακολουθία και ο ναός θα είναι ανοιχτός για τους πιστούς. Αύριο στη 13.00μ.μ. θα μεταφερθεί στη Πάτρα μέσω της αεροπορικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέου με αεροσκάφος C- 130 με τιμές αρχηγού κράτους.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/