Οι ΔΗΚΟικοί θα πουν  ποιον θεωρούν καταλληλότερο να είναι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Οι ΔΗΚΟικοί θα πουν ποιον θεωρούν καταλληλότερο να είναι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Οι ΔΗΚΟικοί θα πουν την 1η Δεκεμβρίου ποιον θεωρούν καταλληλότερο


να είναι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ τα επόμενα τέσσερα κρίσιμα χρόνια, είπε από την Πάφο ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Κάλεσε μάλιστα τις τράπεζες να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από νομικισμούς και να προχωρήσουν οι ίδιες άμεσα σε μείωση των επιτοκίων

 

 

Μεγάλη συγκέντρωση μελών και ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ πραγματοποιήθηκε απόψε στην Πάφο, με ομιλητή το βουλευτή και υποψήφιο Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του για τις εσωκομματικές εκλογές της 1ης Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του διεθνούς εμβέλειας Κύπριου Καθηγητή Εμβρυικής Ιατρικής Κύπρου Νικολαΐδη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι το εχέγγυο για το αύριο, για μια καθαρή λύση για το Κυπριακό, για την ανάκαμψη της οικονομίας μας, για ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας».

Στην ομιλία του, ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα και τη σημασία των επερχόμενων εσωκομματικών εκλογών της 1ης Δεκεμβρίου, τόσο σε σχέση με το Κυπριακό και την Οικονομία όσο και σε σχέση με τις προκλήσεις που έχει ενώπιον του το ΔΗΚΟ και τόνισε ότι «οι ΔΗΚΟικοί θα πουν την 1η Δεκεμβρίου ποιον θεωρούν καταλληλότερο να είναι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ τα επόμενα τέσσερα κρίσιμα χρόνια».

 

Ειδικότερα, σε σχέση με το Κυπριακό, ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο τελεσίγραφο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για άμεση έκδοση Κοινού Ανακοινωθέντος και έναρξη διαπραγματεύσεων και είπε ότι «αντιλαμβανόμαστε όλοι πως η Τουρκία, οι ισχυροί σύμμαχοί της και ο κ. Ντάουνερ τρίβουν τα χέρια τους και ετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν τη δεινή θέση της χώρας μας λόγω της οικονομικής κρίσης και να μας επιβάλουν μια κακή λύση στο Κυπριακό. Τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ», συνέχισε, «θέλουν το ΔΗΚΟ να σταθεί ανάχωμα σε κάθε κακή λύση, σε κάθε ξένη επιβολή και απαιτούν όπως ο κ. Αναστασιάδης αποσύρει τις «γενναιόδωρες προσφορές» του κ. Χριστόφια και υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις έναντι του ΔΗΚΟ σχετικά με το Κυπριακό». Επιπρόσθετα, ο κ. Παπαδόπουλος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τις ευθύνες του κ. Καρογιάν σε ότι αφορά τη διαχείριση του Κυπριακού από τον κ. Χριστόφια σημειώνοντας ότι «ο κ. Καρογιάν επέμενε να στηρίζει τον κ. Χριστόφια χωρίς να μπορεί να τον ελέγξει και χωρίς να μπορεί να πετύχει κάτι» και κάλεσε τα μέλη του ΔΗΚΟ να σκεφτούν ποιον κρίνουν ως καταλληλότερο να ηγηθεί του ΔΗΚΟ, προκειμένου να διαδραματίσει το ρόλο που τα ίδια τα μέλη θέλουν να διαδραματίσει το ΔΗΚΟ στο Κυπριακό. «Την απάντηση», κατέληξε, «θα τη δώσετε εσείς αλλά είμαι βέβαιος ότι την 1η Δεκεμβρίου τα μέλη του ΔΗΚΟ θα δυσαρεστήσουν τον αποτυχημένο και ανεκδιήγητο κ. Ντάουνερ και όλους αυτούς που θέλουν να μας επιβάλουν μια κακή λύση».

 

Μιλώντας για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε με έμφαση πως «για να καταστραφεί η οικονομία της Κύπρου κάποιοι από το χώρο της πολιτικής και κάποιοι από το χώρο των τραπεζών έχουν εγκληματήσει και για αυτό απαιτούμε κάθαρση, απαιτούμε κάποιοι να πάνε φυλακή για αυτά που μας έκαναν», υποδεικνύοντας όμως πως «η καταδίκη των ενόχων, όσο αναγκαία και αν είναι, δεν μπορεί από μόνη της να οδηγήσει σε αναγέννηση της κυπριακής οικονομίας. Η ευθύνη για αναγέννηση της κυπριακής οικονομίας», συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος, «βρίσκεται στα χέρια της πολιτείας, της Κυβέρνησης, των Κομμάτων, της Κεντρικής Τράπεζας και των τραπεζών».

Στο ρόλο των τραπεζών, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά τονίζοντας ότι «πρέπει να προχωρήσουν σε μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από νομικισμούς και να προχωρήσουν οι ίδιες άμεσα σε μείωση των επιτοκίων και παροχή διευκολύνσεων για αποπληρωμή των δανείων. Αν δεν το πράξουν από μόνες τους», συνέχισε, «τότε να ξέρουν ότι η Βουλή θα βρει τους τρόπους να τις εξαναγκάσει. Το ΔΗΚΟ θα βρει τον τρόπο και θα μειώσει τα επιτόκια – είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει», κατέληξε. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα και στην κυβέρνηση λέγοντας πως «τη στιγμή που το κάθε νοικοκυριό και η κάθε επιχείρηση αναγκάζονται να προβούν σε δυσβάσταχτες εξοικονομήσεις και θυσίες, πρέπει και η Κυβέρνηση να κόψει τις προκλητικές σπατάλες. Ούτε λιμουζίνες θέλουμε, ούτε οδηγούς, ούτε υφυπουργούς», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές της 1ης Δεκεμβρίου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους, το οποίο ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ως «εξουσία και δύναμη των μελών» και εξέφρασε τη σιγουριά ότι «την 1η Δεκεμβρίου τα χιλιάδες μέλη του ΔΗΚΟ θα ψηφίσουν καθαρά και υπεύθυνα και θα πετύχουν την αναγκαία ενότητα ανάμεσα στην ηγεσία και τη βάση».