Αύριο η 27η Παγκύπρια Έκθεση Ζωγραφικής της Ένωσης Αυτοδίδακτων Ζωγράφων

Για την 27η Παγκύπρια Έκθεση Ζωγραφικής προετοιμάζεται η Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων


, τα εγκαίνια της οποίας θα τελέσει αύριο Τρίτη στις 19:30 στην αίθουσα « Μελίνα Μερκούρη» στη Λευκωσία, ο δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου. Στην έκθεση θα συμμετέχουν πέραν των 50 καλλιτεχνών απ΄όλη τη Κύπρο, με έργα τους διαφόρων τεχνοτροπιών, όπως ακουαρέλα, ακρυλικό , λάδι, ψηφιδωτό κ.λ.π.

Η Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων (ΕΝ.Α.Ζ.),προστίθεται στην ανακοίνωση, δραστηριοποιείται στον τομέα του πολιτισμού από της ίδρυσης της το 1984. Έχει στα μητρώα της εκατοντάδες μέλη, από όλη την Κύπρο, κάθε ηλικίας, εργαζομένους. Η Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων διοργανώνει εκθέσεις, διαλέξεις για την Τέχνη, μαθήματα ζωγραφικής και άλλες συναφείς εκδηλώσεις, δίνοντας την δυνατότητα στα μέλη της , όπως αναφέρεται, να προβάλλουν τις δημιουργίες τους και να βελτιώνουν την ποιότητα της δουλειάς τους.

Είναι ένα εθελοντικό μη κερδοσκοπικό σωματείο ερασιτεχνών ζωγράφων που και η ύπαρξη του στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Πέραν της Οργάνωσης που δραστηριοποιείται Παγκύπρια υπάρχει και δραστήριο κλιμάκιο αυτό της ΕΝΑΖ Λεμεσού όπου πέραν των Παγκύπριων εκδηλώσεων δραστηριοποιείται και τοπικά με εκθέσεις μαθήματα και άλλες δραστηριότητες.

Στην Πάφο παλαιότερα συνεχίζει η ανακοίνωση, υπήρχαν κάποια μέλη που λάμβαναν μέρος στις εκθέσεις ενώ τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν μέλη από την Πάφο που να δραστηριοποιούνται .

Μέλη που θέλουν να εγγραφούν και να γίνουν μέλη μπορούν να απευθυνθούν στον πρόεδρο της Ένωσης Αυτοδίδακτων Ζωγράφων Νίκο Ματαίου στο τηλέφωνο 99432986, καταλήγει η ανακοίνωση .

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/