Με Τσαλίκη η τελευταία βραδιά του Κατακλυσμού 2013 στο Δ. Πάφου

Με Τσαλίκη η τελευταία βραδιά του Κατακλυσμού 2013 στο Δ. Πάφου

Κορυφώνονται απόψε οι εκδηλώσεις του Κατακλυσμού 2013 στο Δήμο Πάφου.


Στο Δήμο Πάφου οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 16:00 το απόγευμα με την διοργάνωση θαλάσσιων αγωνισμάτων, και AphroditeSaillingCupενώ το βράδυ πλήθος κόσμου αναμένεται να συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Μεσαιωνικού κάστρου για να απολαύσει το μεγάλο Ελλαδίτη καλλιτέχνη Γιώργο Τσαλίκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απόψε , επίσης Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα το «Κάστρο», και Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου « Αφροδίτη» Γεροσκήπου.

Στο μεταξύ τα τοπικά σχήματα συνέχισαν και χθες βράδυ ,στην Κάτω Πάφο, δεύτερη ημέρα του Κατακλυσμού με Κυπριακούς χορούς από το Λαογραφικό Όμιλο « Κτήμα» Πάφος, Ποντιακούς και Γεωργιανούς χορούς από το Ποντιακό Χορευτικό Συγκρότημα « Ρωμιοσύνη» και συναυλία από τη Μουσική Σκηνή « Τα Άστρα» του Άδωνη Μιχαηλίδη.

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε πως η παράδοση , η ιστορία και ο πολιτισμός αποτελούν τα στοιχεία εκείνα που διαμορφώνουν την εικόνα του τόπου και σηματοδοτούν τη θέση του στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει και ενεργεί.

 

Αυτά τα στοιχεία συνέχισε, που μας ορίζουν ως χώρα και μας καθορίζουν ως λαό, έχουμε υποχρέωση να τα σεβαστούμε, να τα αναδείξουμε, να τα προβάλλουμε και να τα αξιοποιήσουμε.

 

Τις εκδηλώσεις των δύο ημερών του Κατακλυσμού τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμους ενώ το αδιαχώρητο αναμένεται να παρατηρηθεί και απόψε με την μεγάλη συναυλία του καλλιτέχνη Γιώργου Τσαλίκη.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/