Με Τσαλίκη, ολισθηρό ιστό και διαγωνισμό ιστιοφόρων η τελευταία ημέρα του Κατακλυσμού στο Δ. Πάφου

Με Τσαλίκη, ολισθηρό ιστό και διαγωνισμό ιστιοφόρων η τελευταία ημέρα του Κατακλυσμού στο Δ. Πάφου

Με τον μεγάλο Ελλαδίτη καλλιτέχνη Γιώργο Τσαλίκη ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Πάφου για τον Κατακλυσμό 2013 .


Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκε χθες στο μεσαιωνικό Κάστρο στην Κάτω Πάφο, για να απολαύσει τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Πάφου για την 3η και τελευταία ημέρα του Κατακλυσμού. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης   Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα το «Κάστρο», και Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου « Αφροδίτη» Γεροσκήπου.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργα στη « Γιορτή Κατακλυσμού 2013» ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του , προσθέτοντας πως αυτή συμβάλει στην ενθάρρυνση της τοπικής αρχής να συνεχίσει και να προχωρήσει στην αναβάθμιση μιας εκδήλωσης με μακρά παράδοση.

Ο κ Βέργας ανέφερε επίσης πως η υποχρέωση αυτή γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη, σήμερα που η πόλη μας πέτυχε το μεγαλύτερο στόχο στη σύγχρονη ιστορία της και έλαβε το τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία συνέχισε, « μας γεμίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση». Ταυτόχρονα είπε, μας οδηγεί σε ακόμη πιο σκληρή και μεθοδική δουλειά με πλήρη αξιοποίηση όλων των δυνάμεων και όλων των δυνατοτήτων μας, ώστε να κεφαλαιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη ευκαιρία που μας παρέχει ο τίτλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Καταλήγοντας ο κ Βέργας είπε πως ο Δήμος Πάφου μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει και με το ενδεικνυόμενο πνεύμα σύνεσης και λιτότητας , προσπάθησε να συνδυάσει και φέτος τη λαϊκή παράδοση με το σύγχρονο στοιχείο, και να κρατήσει σταθερό το υψηλό ποιοτικό επίπεδο της καθιερωμένης Γιορτής του Κατακλυσμού.

Στο μεταξύ νωρίτερα ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Κάτω Πάφου και τον Ναυτικό Όμιλο διοργάνωσαν παραδοσιακά θαλάσσια αγωνίσματα στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Ανάμεσα σ’ αυτά το δύσκολο άθλημα του ολισθηρού ιστού, το κυνήγι της πάπιας, τα μακροβούτια , και τα μήλα.

Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας σε δηλώσεις του στο πλαίσιο των ναυταθλητικών εκδηλώσεων ανέφερε πως αποτέλεσε φέτος καινοτομία η διοργάνωση αγώνων με ιστιοφόρα μέσα στην θάλασσα . Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους οι δήμαρχοι με τις ομάδες τους,   Πάφου Σάββας Βέργας, Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης , Πόλη Χρυσοχούς Άγγελος Οδυσσέως και ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού. Νικητής αναδείχθηκε η ομάδα του ιστιοφόρου με επικεφαλή τον Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα.

Ο κ Βέργας μετά το πέρας των αγώνων εξέφρασε την ικανοποίηση του και δήλωσε πως ο κόσμος απόλαυσε ένα μοναδικό θέαμα.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/