Δημήτρης Τσέλιος : Με όραμα την βοήθεια των συνανθρώπων του μέσα από το Life Coaching

Δημήτρης Τσέλιος : Με όραμα την βοήθεια των συνανθρώπων του μέσα από το Life Coaching

Ο Δημήτρης Τσέλιος, μετά από μία 15χρονη επαγγελματική πορεία στο χώρο της Επικοινωνίας και του Marketing, έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα Όραμα που έχει γίνει και ο Σκοπός της Ζωής του: Να βοηθά άλλους ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωή τους και να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα!!

Από τις αρχές του 2012 επενδύει σε Παγκοσμίου Κλάσης Trainingsμε εξειδίκευση στον τομέα της Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτοβελτίωσης.


Τον Μάρτιο του 2014 δημιούργησε το πρώτο του Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ως LifeCoach και πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες καθώς και Business Coaching σε στελέχη επιχειρήσεων.

O Δημήτρης Τσέλιος γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε Marketing – Επικοινωνία και το 2000 ξεκίνησε την πρώτη του επιχειρηματική δραστηριότητα  με την εταιρίαEXPOTECH με έδρα την Αθήνα και αντικείμενο εργασιών την Οργάνωση Εκδηλώσεων υπηρεσίες εκθεσιακού Marketing – Διαφήμισης Internet.

Στην συνέχεια και μέχρι το 2009 συμμετείχε σε άλλες δύο εταιρείες όπου υπήρξε και κύριος μέτοχος.

Συγκεκριμένα στην MONEY SHOPA.E. με έδρα την Αθήνα και αντικείμενο εργασιών , υπηρεσίες Τραπεζικής Διαμεσολάβησης & Έρευνα Αγοράς Τραπεζικών Προϊόντων. Επίσης στην εταιρείαDC MEDIA LTD με έδρα στην Κύπρο και αντικείμενο εργασιών interactive media – mobileapplications & entertainmentprojects.

Τι είναι το Life Coaching?

Το Life Coaching είναι μία καθοδηγητική μέθοδος Αυτοβελτίωσης, που μέσα από τα μονοπάτια της Αυτογνωσίας, θα σας βοηθήσει να πετύχετε άμεσα ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή σας σε νοητικό, ψυχικό, συναισθηματικό, οικονομικό, κοινωνικό, σωματικό και πνευματικό επίπεδο.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο αντικείμενο;

Για σχεδόν 15 χρόνια δραστηριοποιούμουν επιχειρηματικά στον χώρο τουMarketing και της Επικοινωνίας. Μία οικονομική μου καταστροφή που ξεκίνησε στα μέσα του 2008 και ολοκληρώθηκε το 2010, καθώς και ένα διαζύγιο που ακολούθησε, είχαν ως αποτέλεσμα να διανύσω την δυσκολότερη περίοδο της ζωής μου, που είχε ως αποκορύφωμα να διαταραχθεί σοβαρά αρχικά η ψυχική μου υγεία και στη συνέχεια και η σωματική. Με αφορμή αυτά τα προβλήματα υγείας, ξεκίνησα μία πνευματική αναζήτηση η οποία με οδήγησε στα μονοπάτια της Αυτογνωσίας και του Life Coaching. Με την βοήθεια των εργαλείων που πήρα από τους Μέντορες μου κατάφερα να απεγκλωβιστώ από την δύσκολη κατάσταση που βίωνα, να σταθώ στα πόδια μου και να ανοίξω τα φτερά μου!! Κατόπιν ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ όλη αυτή την εμπειρία ζωής με άλλους ανθρώπους. Έτσι έθεσα ως στόχο να γίνω LifeCoach έχοντας ένα Όραμα που έχει γίνει και Σκοπός της Ζωής μου: Να βοηθήσω χιλιάδες ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωή τους και να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα!!

Πού πρωτοξεκίνησε το LifeCoaching?

Το Life Coaching ξεκίνησε στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Διάφοροι θεραπευτές, ψυχολόγοι, σύμβουλοι επιχειρήσεων, ήρθαν αντιμέτωποι με μια νέα κατηγορία ανθρώπων. Ανθρώπων που ήταν υγιείς, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή παθήσεις, ώστε να χρήζουν ιατρικής ή θεραπευτικής αγωγής. Είχαν όμως την ανάγκη καθοδήγησης, υποστήριξης, κινητοποίησης. Είχαν την ανάγκη κάποιου να τους βοηθήσει με ένα οργανωμένο και συστηματικό τρόπο να ανακαλύψουν τι πραγματικά θέλουν, να βελτιώσουν τη ζωή τους και να επιτύχουν τους στόχους τους. Έτσι γεννήθηκε το Life Coaching.

Απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα?

Υπάρχει μία εσφαλμένη άποψη ότι το Life Coaching το χρειάζονται μόνο άτομα που έχουν αποτύχει στη ζωή τους. Σήμερα στο εξωτερικό, όλοι σχεδόν οι πετυχημένοι επιχειρηματίες, αστέρες του Hollywood και της μουσικής, έχουν δίπλα τους έναν προσωπικό Life Coach, ενώ είναι ήδη διασημότητες. Ενώ ήδη θεωρούνται ”πετυχημένοι”.

Πώς λειτουργεί ο Life Coach?

Αρχικά θα πρέπει να διευκρινήσουμε ότι ο Life Coach δεν είναι ψυχολόγος, γιατί δεν εστιάζει στη θεραπεία ψυχικών προβλημάτων και διαταραχών. Είναι κάποιος που, με την εξειδικευμένη γνώση και την εμπειρία του καθώς και με ένα οργανωμένο και συστηματικό τρόπο, θα σε καθοδηγήσει να ανακαλύψεις τις αληθινές σου ανάγκες και επιθυμίες, ώστε να βελτιώσεις τη ζωή σου σε όλους τους τομείς και να πετύχεις τους στόχους σου.
Ο Life Coach στην ουσία εκτελεί χρέη καθοδηγητή. Αποστολή μας είναι, μέσα από τεχνικές και ασκήσεις, να συνεργαστούμε προκειμένου να εντοπίσετε όλα όσα σας κρατάνε μπλοκαρισμένους σε κάθε κατηγορία της ζωής σας και να σας οδηγήσουμε σε πρακτικές εφαρμόσιμες λύσεις!! Και διευκρινίζω.να βρείτε ΕΣΕΙΣ τις λύσεις!!

Τι επαγγελματικό background έχει ένας LifeCoach?

Συνήθως οι Life Coachπροέρχονται από τρεις κυρίως επαγγελματικούς χώρους. Είτε τον τομέα της ψυχολογίας, είτε των οικονομικών συμβούλων επιχειρήσεων, είτε των συμβούλων επικοινωνίας. Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο. Θεωρητικά ο οποιοσδήποτε, με συγκεκριμένη εκπαίδευση και έχοντας προσωπικά αποτελέσματα, έχει τη δυνατότητα να γίνει Life Coach.

Πως σε καθοδηγεί ένας LifeCoach;

Ο προσωπικός σας Life Coach θα συνεργαστεί μαζί σας προκειμένου να σας ενθαρρύνει και να σας ωθήσει να κατανοήσετε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας, να αναδείξετε και να αξιοποιήσετε τα δυνατά σας στοιχεία, να θέσετε προτεραιότητες στη ζωή σας, να κάνετε ένα οργανωμένο Πλάνο Ζωής, να βάλετε σε εφαρμογή αποτελεσματικές πρακτικές για να υλοποιήσετε αυτό το πλάνο, να κινητοποιηθείτε, να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας
Στην πράξη, δουλειά του LifeCoach είναι να σας βοηθήσει να γεφυρώσετε το κενό ανάμεσα στο σημείο που βρίσκεστε τώρα και στον τελικό προορισμό που θέλετε να φτάσετε.

Με τι τρόπους μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει συνεδρίες Life Coaching?

Κάποιος έχει τη δυνατότητα να κάνει ατομικές συνεδρίες που πραγματοποιούνται σε χώρους που θα αισθανθείτε άνετα και οικεία.

Μπορεί να γίνουν στο σπίτι σας, στον χώρο του LifeCoach ή ακόμα και ένα μέρος έξω στη φύση.
Επίσης κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει ομαδικές συνεδρίες σε οργανωμένα groups, τα οποία πραγματοποιούνται σε αίθουσες ξενοδοχείων ή άλλους ανάλογους χώρους.

Τέλος υπάρχουν και τα skype calls που γίνονται όταν υπάρχει πρόβλημα απόστασης.

Στοιχεία επικοινωνίας:

mail:[email protected]
page:www.dimitristselios.gr
fb profile: www.facebook.com/tselios
fb page:www.facebook.com/lifecoaching.tselios
instagram: Life_Coaching.Dimitris_Tselios