Μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης έστειλε από την Πάφο ο Ν. Παπαδόπουλος

Μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης έστειλε από την Πάφο ο Ν. Παπαδόπουλος

Σειρά επαφών εγκαινίασε απόψε από την Πάφο ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος


vergas papadopoulosμε τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος αναγνωρίζοντας πως αυτές οι επαφές ηγεσίας και βάσης είναι απαραίτητες για να ενεργήσει σωστά και να αναπτυχθεί ένα κόμμα.

Ο κ Παπαδόπουλος που στο χαιρετισμό του έστειλε μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης είπε «απόψε νιώθω ότι ήρθα από την παγωνιά, και βρήκα την ζεστασιά της Πάφου» προσθέτοντας πως απόψε «ξεκινά τις πρώτες επίσημες συγκεντρώσεις ως πρόεδρος αυτού του τιμημένου κόμματος, και από εκεί που χτυπά η καρδιά του δημοκρατικού κόμματος, από την Πάφο».

Απευθυνόμενος στα στελέχη και μέλη του Δημοκρατικού κόμματος ο κ Παπαδόπουλος ανέφερε πως οι δηκοϊκοί προσήλθαν μαζικά στις κάλπες , έδειξαν ότι νοιάζονται για το κόμμα τους, και έδειξαν,- όπως είπε- στην πράξη ότι αυτό το κόμμα δεν είναι δημοκρατικό μόνο στο όνομα , αλλά σε ουσία και ιδεολογία.

Είμαστε συνέχισε, όλοι συναγωνιστές, συνεργάτες και σημείωσε πως για τον ίδιο δεν υπάρχουν ούτε ευνοούμενοι , ούτε αποκλειόμενοι , αλλά όλοι μαζί υπογράμμισε θα γυρίσουμε σελίδα και θα ξεκινήσουμε μια νέα αρχή για το δημοκρατικό κόμμα.

Σε ότι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ σημείωσε « πρέπει να είμαστε εκεί, να υπερασπιστούμε τις διαχρονικές αξίες αυτού του κόμματος, να βεβαιωθούμε ότι θα επιδιώξουμε να καταλήξουμε σ΄ αυτό που όλοι επιθυμούμε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, και να υλοποιήσουμε τα οράματα , του Μακαρίου, του Σπύρου και του Τάσου και να απελευθερώσουμε την Κύπρο».

Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ Παπαδόπουλος, είπε πως το ΔΗΚΟ ως κόμμα του κέντρου που πιστεύει στην μεικτή οικονομία , έχει ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει .Αυτή την στιγμή συνέχισε, που γονατίζει ο λαός μας, εμείς πρέπει να προτείνουμε λύσεις, να ανακουφίσουμε τα κυπριακά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που γονατίζουν κάτω από τα δάνεια και τα υψηλά επιτόκια , γιατί – όπως είπε- « αν δεν το κάνουμε εμείς , δεν θα το κάνει κανένας άλλος» προσθέτοντας πως « εμείς το πετύχαμε στο παρελθόν και θα το ξανακάνουμε και σήμερα».

Αυτό το κόμμα σημείωσε πέτυχε οικονομικά θαύματα στο παρελθόν και σημείωσε πως όπως ο Σπύρος Κυπριανού αναστύλωσε την Κυπριακή οικονομία μέσα από τα χαλάσματα της εισβολής, και όπως ο Τάσος Παπαδόπουλος παρέλαβε χρέη , και παρέδωσε πλεονάσματα, αυτή είναι και η δική του επιθυμία.

 

Ο κ Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στον αποβιώσαντα συναγωνιστή του, τον 90χρονο πρόσφυγα   Κυριάκο Δημητρίου , του οποίου η κηδεία τελέστηκε σήμερα και ο οποίος προσήλθε στην κάλπη στις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του ΔΗΚΟ με το αναπηρικό του κάθισμα . Όταν ο γιος του, συνέχισε ο κ Παπαδόπουλος, τον κάλεσε να μην πάει να ψηφίσει αλλά να ξεκουραστεί λόγω των χρόνων που τον βάραιναν είπε « γιε μου , τούτο το κόμμα το κτίσαμε μέσα από τις πέτρες και πρέπει να το υποστηρίξουμε και σήμερα».

Πρόσθεσε επίσης πως « όταν έχουμε τέτοιους αγέρωχους άγνωστους, αλύγιστους αγωνιστές μέσα στις τάξεις μας» , τότε ο τόπος μας μπορεί να απελευθερωθεί.

Κάλεσε τέλος το δηκοικό κόσμο της Πάφου να πιστέψουν στον εαυτό τους . «Πιστέψτε» είπε στους εαυτούς σας, και θα κάνετε θαύματα.

Ο πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής του ΔΗΚΟ Αντώνης Αντωνίου στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους « οφείλουμε όλοι μεθοδικά και συλλογικά, να εργαστούμε ώστε να αναδείξουμε το δημοκρατικό κόμμα, σαν ένα κόμμα που θα διαθέτει βασικά χαρακτηριστικά, την αξιοπιστία την δημοκρατικότητα, την αξιοποίηση άξιων και ικανών στελεχών».

Οφείλουμε συνέχισε, να αφήσουμε πίσω παλιές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, και να εργαστούμε ώστε να παρουσιάσουμε – όπως είπε- ένα κόμμα που να εμπνέει σιγουριά, να προβάλει σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις και να παρουσιάσει μια προοπτική για το μέλλον.

Ο κ Αντωνίου παραδέχτηκε επίσης πως κανείς δεν περισσεύει , προσθέτοντας πως οφείλουμε όλοι, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.

Καταλήγοντας ο κ Αντωνίου συνεχάρη τον Νικόλα Παπαδόπουλο για την εκλογή του στην προεδρία του Δημοκρατικού κόμματος, και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/