Ναυάγησε η εξαγορά των υπεραγορών Παπαντωνίου από τον Σκλαβενίτη

Ναυάγησε η εξαγορά των υπεραγορών Παπαντωνίου από τον Σκλαβενίτη

Εξαγορές και συγχωνεύσεις προμηνύονται στο κοντινό μέλλον στο λιανικό εμπόριο, παρά το γεγονός ότι το deal που επιχείρησε ο όμιλος υπεραγορών Σκλαβενίτης με τις κυπριακές υπεραγορές Παπαντωνίου δεν προχώρησε, καθώς έχουν ολοκληρωθεί χωρίς θετικό αποτέλεσμα οι συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει πριν μερικούς μήνες.

Πληροφορίες του «Φ» από πηγή στην κυπριακή εταιρεία αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση για συμφωνία εξαγοράς καταστημάτων στην Κύπρο έληξε χωρίς συμφωνία, καθώς οι δυο πλευρές δεν τα βρήκαν στους οικονομικούς όρους και αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, χωρίς να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.


Οι υπεραγορές Παπαντωνίου θεωρείται η κορυφαία αλυσίδα σουπερµάρκετ στην περιοχή της Πάφου και διαθέτει συνολικά εννέα καταστήματα, πέντε στην Πάφο, τρία στη Λεμεσό και ένα στη Λευκωσία (Έγκωμη).

O Όμιλος Σκλαβενίτης, σύμφωνα και με χθεσινό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας capital.gr, επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα ζωηρό ενδιαφέρον για την κυπριακή αγορά και συζητά με τοπικές αλυσίδες και μεμονωμένες υπεραγορές το ενδεχόμενο εξαγοράς εταιρειών ή καταστημάτων, ώστε να αυξήσει τον αριθμό των υπεραγορών του στην Κύπρο και να διεκδικήσει την πρώτη θέση στον κύκλο εργασιών στις υπεραγορές.

Μελετά όμως και το ενδεχόμενο αυτόνομης οργανικής ανάπτυξης, μέσω ανέγερσης νέων σημείων λιανικής πώλησης. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Εφόσον υπάρξει, προσεχώς, συμφωνία του Ομίλου Σκλαβενίτης με κάποιον από τους τοπικούς παίκτες στο κλάδο των υπεραγορών και καταφέρει να ενισχύσει το ήδη σημαντικό του εκτόπισμα στην εγχώρια αγορά, αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν σημαντικές ανατροπές στο υφιστάμενο περιβάλλον του οργανωμένου λιανεμπορίου της Κύπρου. Όπως αναφέρει το capital.gr, οι υπεραγορές Σκλαβενίτης, μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση με δεκαετίες παρουσίας στον χώρο της λιανικής πώλησης τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και διαρκών αγαθών, παρέλαβε 18 καταστήματα κατά την απορρόφηση – εξαγορά του Μαρινόπουλου στην Κύπρο, η οποία ολοκληρώθηκε το 2017, ενώ αποτελεί αυτή τη στιγμή τον τρίτο παίκτη στην εν λόγω αγορά.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Capital.gr