Να επισπευθούν τα έργα στην «παραλία των πνιγμών» ζητά η Πάφος

Οι πρόνοιες της μελέτης για τη βελτίωση του δυτικού παραλιακού μετώπου της Πάφου, στο οποίο καταγράφεται μεγάλη συχνότητα πνιγμών και άλλων περιστατικών κάθε χρόνο, θα πρέπει να εφαρμοσθούν τάχιστα ώστε να σταματήσουν άπαξ τραγικά συμβάντα όπως αυτό της Κυριακής με ένα ακόμη πνιγμό τουρίστα. Αυτό τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραλιών του Δήμου Πάφου, Νίκος Σιμιλλίδης, ο οποίος επισημαίνει ότι αν και οι σχεδιασμοί και πολιτικές αποφάσεις είναι στο τραπέζι για χρόνια, επί της ουσίας κανένα έργο βελτίωσης έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Μιλώντας σήμερα στον «Φ» ο κ. Σιμιλλίδης τόνισε ότι από πλευράς της η δημοτική αρχή έχει ήδη προβεί σε όλες τις ενέργειες για την αποτροπή νέων τραγικών φαινομένων, τοποθετώντας την αναγκαία σήμανση για την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης παραλίας.


«Έχουμε καταστήσει σαφές», επεσήμανε, « ότι η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι παραλία λουομένων. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα με την ύπαρξη ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων δραστηριοτήτων τουριστικής φύσης, ο Δήμος Πάφου προχώρησε στην σήμανση με πινακίδες σε διαφορετικές γλώσσες» .

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραλιών τόνισε, τέλος, ότι είναι στην περιοχή αναρτημένη και κόκκινη σημαία, σημάνσεις επαρκείς για τον καθένα, είτε ντόπιος, είτε επισκέπτης, να αντιληφθεί την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης περιοχής.

Γράφει: Ντόρα Χριστοδούλου