Να «καθαρίσουμε» την Πάφο

Να «καθαρίσουμε» την Πάφο

Έτοιμος να εργαστεί για να αλλάξει την Πάφο και να την κάνει μια πόλη που θα την αγαπούν και θα τη σέβονται όλοι, δηλώνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία της Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.


Εμφανίζεται έτοιμος να συγκρουστεί με όσους βολεύονται με μια Πάφο της διαπλοκής και διαφθοράς, και καλεί τους Παφίτες να βοηθήσουν όλοι με τον δικό τους τρόπο να υλοποιήσουν μαζί το όραμα για μια καλύτερη Πάφο. Τονίζοντας ότι το Πάφος 2017 δεν είναι μακριά δηλώνει έτοιμος να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για την Πάφο της επόμενης ημέρας.

“Χωρίς συζήτηση θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε θέματα διαπλοκής και σήψης. Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα αυτό και θέλω να διαβεβαιώσω πως ό,τι έρχεται εις γνώση μου θα το πολεμάμε. Θα παρθούν μέτρα για να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες σε μια προσπάθεια να μην κάνουν ξανά την εμφάνισή τους τέτοια φαινόμενα. Πρώτο και κύριο μέλημα να γίνει σαφής αναβάθμιση και αυτοτέλεια του εσωτερικού ελεγκτή του δήμου Πάφου. Το Γραφείο θα αναφέρεται απευθείας στο δημοτικό συμβούλιο και στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, και όχι μόνο στον δήμαρχο Πάφου όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Από εκεί και πέρα θα θεσμοθετηθούν εσωτερικοί έλεγχοι. Θα εφαρμόσουμε συγκεκριμένες διαδικασίες ελέγχου που να εγγυούνται την υγιή εκπόνηση των έργων – παραδείγματος χάριν, τα έξτρα έξοδα να μην μπορούν να ξεπερνούν το 8%. Θα υπάρχει διαφάνεια χωρίς αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Πρέπει να αναπτερώσουμε το ηθικό των δημοτών της Πάφου και να αποκαταστήσουμε το περί δικαίου αίσθημα. Όσοι πλήγωσαν την πόλη μας πρέπει να τιμωρηθούν και τα κλαπέντα να επιστραφούν. Την ίδια ώρα οφείλω να είμαι ξεκάθαρος, ότι είμαστε υπόχρεοι νομικά και ηθικά να συμβάλουμε στις όποιες έρευνες, όχι όμως να αναλάβουμε ρόλο ερευνητών ή τιμωρών. Στόχος μας πρέπει είναι η αναστήλωση της εμπιστοσύνης των συνδημοτών μου προς τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και να δουλέψουμε μαζί για μια καλύτερη Πάφο. Τα λάθη του παρελθόντος ας αποτελέσουν διδαχές για να τα καταφέρουμε να γυρίσουμε σελίδα.”