Να προστατευτεί η ΑΟΖ από τις απειλές της Τουρκίας λέει, ο Δ. Συλλούρης

Τις αντιδράσεις γύρω από την σωστή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας


αναφορικά με την ΑΟΖ σχολίασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης. Ο κ Συλλούρης μιλώντας μετά το πέρας του μνημόσυνου του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη στην Πάφο όπου παρέστη, χαιρέτισε αρχικά τις ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών , λέγοντας ωστόσο πως δεν είναι από τα ζητήματα που θα επιλύσουμε με δημόσιες δηλώσεις.

Από την ώρα είπε “ που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κάνει μια σωστή τοποθέτηση, έχουμε ευθύνη όλοι να συζητήσουμε το θέμα και να σχεδιάσουμε τους τρόπους αντίδρασης μας ώστε να προστατεύσουμε την ΑΟΖ από τις απειλές της Τουρκίας και όχι να μετατρέψουμε το θέμα σε ζήτημα εσωτερικών διαφορών”.

Σε σχετική ερώτηση για την Επιτροπή θεσμών της Βουλής ο κ Συλλούρης είπε πως η Επιτροπή θεσμών μετά τη συνάντηση που θα έχει με αξιωματούχους την Τρίτη του δικαιακού συστήματος, θα είναι την άλλη εβδομάδα έτοιμη να συζητήσει την τελική τοποθέτηση για την έκθεση.

Επανέλαβε επίσης, “ότι δεν χρειάζεται και δεν χρειαζόταν ούτε η έκθεση ούτε η δουλειά της Επιτροπής Θεσμών και της Βουλής για να αποδοθεί δικαιοσύνη”.

Όμως, κατέληξε , “η έκθεση θα αφαιρέσει οποιοδήποτε άλλοθι από το δικαιακό σύστημα για να μην αποδώσει δικαιοσύνη”.

KYΠΕ/ΚΠ/