Ξεκινάνε μετά το Καλοκαίρι τα αναπτυξιακά έργα στην Πάφο!

Ξεκινάνε μετά το Καλοκαίρι τα αναπτυξιακά έργα στην Πάφο!

Ένα κονδύλι 60 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής στην επαρχία Πάφου το 2015 και το 2016. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που προεδρεύει ευρείας σύσκεψης των φορέων της επαρχίας Πάφου στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, εξήγγειλε σειρά έργων με άμεσο ορίζοντα εκτέλεσης και κάποια που θα εκτελεθούν εντός του 2016.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε, ειδικότερα, ότι το μεγάλο έργο της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου της Πάφου και της πλατείας Κέννετυ αρχίζει οριστικά τον προσεχή Νοέμβριο έναντι δαπάνης έξι εκατομμυρίων ευρώ. Η σύνδεση των πλατειακών χώρων του ιστορικού κέντρου της πόλης επίσης θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2015 με κόστος 2,2 εκατομμυρίων. Τον ίδιο μήνα του 2015 θα ξεκινήσουν επίσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος, τα έργα της τρίτης φάσης της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, προυπολογιζόμενης δαπάνης 4,6 εκατ. ευρώ, του πρόσθετου ορόφου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, κόστους 5,7 εκατ. ευρώ, της προώθησης της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων των ξενοδοχειακών μονάδων της Πάφου, δαπάνης 5 εκατ. ευρώ και της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων Κάτω Πάφου, δαπάνης 3,5 εκατ. ευρώ.


Για την πόλη της Πάφου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγγειλε σήμερα την βελτίωση του υφιστάμενου Αρχαιολογικού Μουσείου με δαπάνη 1,5 εκατ. ευρώ και έναρξη τον Οκτώβρη του 2015 και τα βελτιωτικά έργα στην παραλία του Venus, κόστους 1.9 εκατ. ευρώ και με χρόνο έναρξης τον Φεβρουάριο του 2016.

Σημαντική ενίσχυση εξήγγειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017, αφού πέραν της χορηγίας των 5 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε ότι θα δοθούν άμεσα 2,5 εκατ. για βελτίωση της παραδοσιακής Δημοτικής Αγοράς Πάφου, 3,6 εκ. για αναβάθμιση του Μαρκιδείου Θεάτρου, 1,1 εκατ. για ανάπλαση του παλιού σινεμά “Αττικόν”, 2,3 εκατ. για την ανάπλαση στο Χάνι του Ιμπραήμ και 2,3 εκατ. για την παλιά τουρκοκυπριακή συνοικία Μουττάλου.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους Δήμους της επαρχίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε κονδύλι 3,5 εκατ. ευρώ για το έργο των κυμματοθραυστών και της βελτίωσης του παραλιακού μετώπου Γεροσκήπου, 5 εκατ. για την κατασκευή του συνδετήριου δρόμου τουριστικής περιοχής-κέντρου Γεροσκήπου και 1,3 εκατ. για δημιουργία του Κέντρου Υγείας στη Γεροσκήπου.
Στην Πόλη Χρυσοχούς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγγειλε την βελτίωση του παραλιακού μετώπου έναντι δαπάνης 5,5 εκατ. ευρώ και στην Πέγεια θα εξετασθεί όπως είπε το θέμα της ανέγερσης δημοτικής βιβλιοθήκης και της δημιουργίας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγγειλε δύο ακόμη έργα στην ύπαιθρο της Πάφου: Την κατασκευή δρόμου από την Τίμη προς την Πενταλιά διαμέσου της Νατάς, κόστους 8 εκατ. ευρώ και την βελτίωση του υδατικού έργου της χαμηλής περιοχής Πάφου, με την αντικατάσταση αγωγών και άλλα βελτιωτικά έργα, με δαπάνη 2 εκατ. ευρώ.

Εξήγγειλε, τέλος, ότι ένα θέμα που αποτέλεσε κύριο αίτημα της επαρχίας την περίοδο αυτή, δηλαδή η ενίσχυση των υπηρεσιών του Διεθνούς Αεροδρομίου Πάφου ώστε να αποφεύγονται οι πολύωρες καθυστερήσεις και ουρές, έχει ήδη διευθετηθεί με ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου