Οικολογική σάτιρα προτείνει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Σκάλα

Οικολογική σάτιρα προτείνει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Σκάλα

Με το έργο της Κύπριας συγγραφέως Βασιλικής Φωτίου «Ταξίδι στον Πλανήτη Χ»


ανοίγει η αυλαία της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου Σκάλα, την ερχόμενη Κυριακή.

Το έργο που σκηνοθετεί η Μόνικα Μελέκη είναι μάλλον μια πικρή σάτιρα για την οικολογική καταστροφή που συντελείται στις μέρες μας. Ζώντας τη σημερινή τραγική πραγματικότητα, μας βασανίζει η σκέψη ποιά θα είναι η μοίρα της ταλαίπωρης Γης μας, αν εξακολουθήσουμε να δείχνουμε την ίδια αλόγιστη συμπεριφορά απέναντι στη φύση και στο συνάνθρωπο.

Ο βιασμός της φύσης και ο εξανδραποδισμός του ανθρώπου από τη μηχανή είναι τα βασικά προβλήματα που θέτει το έργο. Παράλληλα δίνει μια φανταστική εικόνα του κόσμου και των διαστημικών ταξιδιών στα μέσα της επόμενης χιλιετίας και το μήνυμα πως πρέπει να αγαπούμε τη μεγάλη μας πατρίδα που λέγεται Γη.

Το έργο γράφτηκε με αγάπη για τα παιδιά και ευαισθησία για το περιβάλλον και συμβαδίζει με ένα από τους στόχους της φετινής σχολικής χρονιάς, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού «Αειφόρος Ανάπτυξη: Πρασινίζουμε τα Σχολεία μας, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής».

Το Θέατρο Σκάλα παρουσιάζει διπλές παραστάσεις, στις 10.30π.μ. και στις 4μ.μ.  κάθε Κυριακή μέχρι τις 9 Νοεμβρίου και από τις 16 Νοεμβρίου μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου θα δίνει μονές στις 10.30π.μ.

Η επίσημη πρεμιέρα τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου.

Σκηνικά/ κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Γεωργιάδης, μουσική ο Ανδρέας Γερολέμου, χορογραφίες η Νιόβη Σπυριδάκη και παίζουν οι ηθοποιοί Ειρήνη Χαρούς, Αριάνα Ιωάννου, Άντρεα Δημητρίου, Βασίλης Παφίτης.

Περίληψη του έργου
Τρεις φίλες ταξιδεύουν στο διάστημα με το διαστημόπλοιο τους «333». Προορισμός τους ο Γαλαξίας της Ανδρομέδας. Πλέκονται όμως σ’ ένα σωρό περιπέτειες, όταν αυτό παθαίνει κάποια βλάβη. Ζητούν προσεδάφιση στον πλανήτη Κρόνο, στον Δία, στον Ποσειδώνα, στον Ήφαιστο αλλά δεν γίνονται δεκτοί πουθενά. Είναι ανεπιθύμητοι γιατί τα «έργα» των γήινων σχετικά με την φύση και το περιβάλλον έφτασαν μέχρι εκεί.

Στο τέλος αναγκάζονται να κάνουν προσεδάφιση σ’ ένα άγνωστο Πλανήτη – Τον Πλανήτη «Χ» – όπου γνωρίζουν ένα άλλο τρόπο ζωής, ένα μεγάλο πολιτισμό. Ένας πλανήτης όνειρο, μαγεία, τρέλα. Και που θυμίζει την Γη πριν από πολλά, πολλά χρόνια.

Στον Πλανήτη «Χ» παρέχεται στις τρεις φίλες ηγεμονική φιλοξενία, με πολλές λιχουδιές, χορούς, παιγνίδια, ταχυδακτυλουργικά τρικ αλλά θα παρακολουθήσουν και μια περίεργη «δίκη» για τα λάθη των κατοίκων του Πλανήτη «Χ».

Θα δίνονται οργανωμένες παραστάσεις σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία καθώς και με οργανωμένους φορείς και σύνολα. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24652800/1 – 99490102.

Πηγή: philenews