Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Βασιλειάδης: Νέα αρχή για την Πάφο
Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια νέα αρχή για την Πάφο, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία της Πάφου Άριστος Βασιλειάδης, ασκώντας το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο Γ’ Δημοτικό σχολείο, στο Κέντρο Δ’ .

“Σήμερα είναι μια νέα αρχή για την Πάφο, η οποία πρέπει να στιγματίσει το μέλλον,” είπε και ευχήθηκε κάθε επιτυχία και καλή τύχη σε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους.


Τον κ. Βασιλειάδη συνόδευαν μέλη του εκλογικού επιτελείου που τον υποστηρίζουν.

Ο κ. Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Πάφο και είναι γιος του πρώην βουλευτή Πάφου Νίκου Βασιλειάδη. Είναι οικονομολόγος και είναι παντρεμένος με την Ελένη Παπαγεωργίου, με την οποία έχει τρία παιδιά.

Φαίδωνος: Κόμμα μας η Πάφος
Ο Φαίδωνας Φαίδωνος, ανεξάρτητος υποψήφιος για τη Δημαρχία της Πάφου που στηρίζεται από το ΔΗΣΥ, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 9ο Δημοτικό σχολείο – Κουπάτειο, ανέφερε πως οι σημερινές εκλογές είναι δημοτικές εκλογές και σήμερα για όλους “κόμμα μας είναι η Πάφος”.

Η Πάφος γυρίζει σελίδα και οι Παφίτες θα γίνουν περήφανοι για την πόλη τους, είπε, προσθέτοντας ότι “η Πάφος θα μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου και σύντομα όλη η Κύπρος θα μιλά για το νέο ξεκίνημα της πόλης”.

Τον κ. Φαίδωνος συνόδευαν μέλη του εκλογικού του επιτελείου και η οικογένεια του.

Ο κ. Φαίδωνος σπούδασε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο. Σήμερα παρακολουθεί μαθήματα στη Νομική Σχολή, στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πάφου και μέλος του ΔΣ του ΣΑΠΑ, μέλος του Συμβουλίου Παρεκκλίσεων και συμμετέχει ως μέλος σε δύο επιτροπές του Δ. Πάφου. Από το 2006 έως σήμερα είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Από το 2002 έως το 2006 εργάστηκε ως Κοινοβουλευτικός συνεργάτης με το βουλευτή Κ. Κωνσταντίνου.

Παφίτης: Γυρίζουμε σελίδα
Ήρθε το τέλος ενός “ωραίου αλλά σύντομου” εκλογικού αγώνα, ανέφερε ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Πάφου Δώρος Παφίτης που στηρίζεται από τη Συμμαχία Πολιτών, μετά που εξάσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Γ’ Δημοτικό σχολείο.

Ο κ. Παφίτης είπε ότι «Σήμερα οι Παφίτες αποφασίζουν για την πόλη τους και το μέλλον της, γυρίζοντας σελίδα».

Εύχομαι, είπε, “η ψήφος τους πραγματικά σήμερα να είναι ελεύθερη και συνειδητή”. Καλή ψήφο σε όλους και ότι καλύτερο, κατέληξε.

Μασούρας: Σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία
Είναι η πρώτη φορά που γίνονται αναπληρωματικές εκλογές και αυτό έχει μια ιδιαίτερη σημασία και μια ιστορική σημασία για τον τόπο, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μασούρας, ο οποίος στηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

“Σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία και είναι πολύ σημαντικό να προωθηθεί επιτέλους η ιδέα της συμμετοχικότητας,” είπε, καλώντας όλους τους δημότες να ψηφίσουν.

Χρ. Χρυσάνθου: Να μην αφεθεί η πόλη
Την ευχή όπως “στις σημερινές εκλογές γιορτάσει η αληθινή δημοκρατία και επικρατήσει η ελεύθερη βούληση, η οποία θα αναδείξει την πραγματική επιθυμία των Παφιτών για το ποιός θα είναι ο νέος τους Δήμαρχος,” εξέφρασε ο Χρύσανθος Χρυσάνθου, υποψήφιος για τη δημαρχία Πάφου, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στο 10ο Δημοτικό σχολείο.

Ευχήθηκε επίσης στις σημερινές εκλογές οι συνδημότες του Παφίτες “να μην εγκαταλείψουν την πόλη στο κατηφορικό δρόμο που βρίσκεται, που την οδηγεί κατευθείαν στην καταστροφή και στο απόλυτο σκοτάδι αλλά να την οδηγήσουν στο δρόμο της ευημερίας, της προκοπής, της ιστορικής, κοινωνικής και πολιτισμικής καταξίωσης”.

Α. Χρυσάνθου: Πρέπει να γίνουν πολλά
Πρέπει να γίνουν πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία της Πάφου Ανδρέας Χρυσάνθου, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στο 9ο Δημοτικό σχολείο – Κουπάτειο.

Μόλις τώρα άσκησα το ιερό δικαίωμα της ψήφου, είπε και κάλεσε τον κάθε συμπολίτη του να κάνει το ίδιο για να είναι συμμέτοχος στη Δημοκρατία.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο Δήμος Πάφου, ανέφερε, “ο πολίτης πρέπει να έχει άποψη και ένας τρόπος έκφρασης αυτής της άποψης είναι η συμμετοχή σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία”.

Ο κ. Χρυσάνθου είπε ακόμη πως από αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με το νέο Δήμαρχο που θα εκλεγεί, μέσα σε πνεύμα συναίνεσης και συνένωσης δυνάμεων, θα αντιμετωπίσει τα πολλαπλά προβλήματα του Δήμου.

“Πρέπει να γίνουν πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα,” κατέληξε.

Χαμπιαουρίδου: Δεν είναι λύση η αποχή
Η αποχή δεν είναι λύση, δήλωσε η υποψήφια για τη δημαρχία της Πάφου Σόφη Χαμπιαουρίδου, ασκώντας το εκλογικό της δικαίωμα και κάλεσε τους δημότες της Πάφου να προσέλθουν στις κάλπες.

Η κ. Χαμπιαουρίδου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις 9:30 το πρωί στο Β` (Δημήτρειο) Δημοτικό Σχολείο (Κέντρο Θ`), συνοδευόμενη από μέλη της οικογένειας της.

Σε δηλώσεις της εξερχόμενη του εκλογικού κέντρου ευχήθηκε σήμερα να πάνε όλα καλά και ο κόσμος να προσέλθει στις κάλπες και με καθόλα δημοκρατικό τρόπο να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Δήλωσε ότι «η Πάφος δεν έχει περιθώρια για άλλα πειράματα», προσθέτοντας ότι ο παφιακός λαός θα καθορίσει σήμερα με τη συμμετοχή του ή την αποχή του το μέλλον αυτής της πόλης.

Από αύριο, είπε, “το μόνο σίγουρο είναι ότι η Πάφος γυρίζει μια καινούργια σελίδα, χρειάζεται σκληρή δουλειά, σοβαρότητα από όλους και να βαδίσουμε επιτέλους μέσα στο δρόμο της αλήθειας ώστε η ζωή όλων των πολιτών αυτής της πόλης να γίνει καλύτερη».

Κάλεσε τέλος τους δημότες της Πάφου να προσέλθουν στις κάλπες καθώς, όπως είπε, η αποχή δεν είναι λύση και ευχήθηκε όπως ξημερώσει μια καινούργια μέρα για την Πάφο.

Μαυρονικόλας: Καλώ σε συμμετοχή

Να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία κάλεσε του δημότες της Πάφου ο υποψήφιος για τη Δημαρχία Πάφου Βαγγέλης Μαυρονικόλας, προσθέτοντας ότι τα μεγάλα προβλήματα στην πόλη τα έφερε η αποχή και η αδιαφορία.

Ο κ. Μαυρονικόλας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:30 το πρωί στο Β` (Δημήτρειο) Δημοτικό Σχολείο (Κέντρο Θ`), συνοδευόμενος από μέλη του επιτελείου του.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου κάλεσε τους δημότες της Πάφου να προσέλθουν στις κάλπες, να κάνουν ελεύθερα την επιλογή τους και να ψηφίσουν.

Και αυτό, όπως ανέφερε, γιατί “τα μεγάλα προβλήματα στην Πάφο τα έφερε η αποχή και η αδιαφορία για τα τεκταινόμενα”.