Οι Οικολόγοι υπέρ μείωσης θητείας στην ΕΦ

Οι Οικολόγοι υπέρ μείωσης θητείας στην ΕΦ

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, τάσσεται υπέρ της μείωσης της στρατιωτικής θητείας υπό μια βασική προϋπόθεση, ότι θα συνοδεύεται με μείωση ή και πλήρη αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις στο περιθώριο του μηνοσύνου των πεσόντων στις μάχες της Τηλλυρίας, που τελέστηκε σήμερα στον Παχύαμμο.

Είναι άξιο απορίας, είπε ο κ. Περδίκης, την ώρα που υποτίθεται πως κάποιοι θέλουν να πείσουν τον κυπριακό λαό ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τη λύση του Κυπριακού, να εξαγγέλλεται η μείωση της στρατιωτικής θητείας, προσθέτοντας πως με τη λύση του Κυπριακού εξυπακούεται πως δεν θα υπάρχει στρατιωτική θητεία.


Εξέφρασε μάλιστα απορία για το ποιο νόημα έχει αυτή η εξαγγελία και έκκληση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου προς το Υπουργό Άμυνας, “υποτίθεται”, λίγο πριν να υπάρξει λύση του Κυπριακού.

Είναι παρατηρημένο, πρόσθεσε, από το ΔΗΣΥ “πως κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές θυμούνται το θέμα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας”.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι το Κίνημα είναι υπέρ της μείωσης της στρατιωτικής θητείας υπό μια βασική προϋπόθεση, ότι θα συνοδεύεται με μείωση ή και πλήρη αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων.

Δεν είναι δυνατόν, συνέχισε, το θύμα, αυτός ο οποίος υπόκειται τις συνέπειες της κατοχής, να παραδίδεται από μόνος του, και χωρίς να απαιτεί από το τουρκικό εισβολέα την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Ανέφερε περαιτέρω πως το θέμα έχει εγείρει και συνεχώς το επαναφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Κοτζιάς, ενώ η δική μας Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα “τηρούν ανεξήγητη και περίεργη σιωπή γύρω από το θέμα της αποχώρησης, δηλαδή, των κατοχικών στρατευμάτων από τη Κύπρο”.

Ο κ. Περδίκης σχολίασε και την κριτική που άσκησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατά των Οικολόγων. Από όλα τα κόμματα, ανέφερε, τα οποία ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση, διάλεξε να στρέψει τα πυρά του στους Οικολόγους.

Θα εκλάβω είπε, την επίθεση του Α. Νεοφύτου , με θετικό τρόπο, ότι δηλαδή, οι Οικολόγοι κάνουν καλά την δουλειά τους.

Αυτό, είπε, σημαίνει ότι “η κριτική μας είναι εύστοχη, αποτελεσματική και βάσιμη”.

Ευχήθηκε, τέλος, όπως και ο ΔΗΣΥ κάνει καλά τη δουλειά του ως το κυβερνών κόμμα.

Επικαλέστηκε παραδείγματα της στάσης του Κινήματος στη Βουλή, σημειώνοντας ότι την αναπομπή του Προέδρου το μόνο κόμμα που την ψήφισε ήταν οι Οικολόγοι.

“Ας μην στρέφουν λοιπόν κάποιοι τα βέλη τους κατά των Οικολόγων, οι οποίοι ξέρουν πάντα να κάνουν υπεύθυνη, σοβαρή κριτική, η οποία είναι και βάσιμη και εύστοχη”, κατέληξε.