Οι Ομογενείς της Πάφου τιμούν τον παγκόσμιο πρωταθλητή του Τζούντο Α. Ντανατσίδη

Οι Ομογενείς της Πάφου τιμούν τον παγκόσμιο πρωταθλητή του Τζούντο Α. Ντανατσίδη

Την Πάφο αναμένεται να επισκεφτεί ο 20χρονος Ομογενής  Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων στο άθλημα του Τζούντο Αλέξης Ντανατσίδης


μετά την  1η θέση που εξασφάλισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που διεξήχθη στη Σλοβενία.   

Ο Αλέξης που μεγάλωσε στην Πάφο και του οποίου οι γονείς διαμένουν στην Πάφο,   αναμένεται να παραστεί σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνουν οι Ομογενείς αλλά και οι Γεωργιανοί της Πάφου, στην οποία θα παρευρεθεί και εκπρόσωπος του Δήμου Πάφου.

Ο αθλητής του τζούντο που αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελλάδας, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το χρυσό που πήρε, λέγοντας πως τις προπονήσεις του τις ξεκίνησε από ηλικία  έξι ετών στην Πάφο.

Ο αθλητής υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη ,σημείωσε πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες της κατηγορίας των 81 κιλών και πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Σε ηλικία 15 ετών, ο Αλέξης Ντανατσίδης και συγκεκριμένα  το 2008,  εξασφάλισε επίσης χρυσό μετάλλιο, στο U 17, στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Εφήβων στην Βοσνία,  ενώ το 2009 στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Εφήβων που διεξήχθησαν στην Σλοβενία κατέλαβε την τρίτη θέση σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Ο αθλητής  εξασφάλισε επίσης την τρίτη θέση και πάλι το 2009 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Βουδαπέστη ,ενώ το 2012 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων την πέμπτη θέση στην Κροατία.

Όλα είπε ο πρωταθλητής, ήρθαν μετά από σκληρή δουλειά, και ώρες προπονήσεων ,αλλά και τη στήριξη ατόμων που είχαμε κοντά μας. Ευχαρίστησε επίσης τον προπονητή του Νίκο Ηλιάδη που βρίσκεται, όπως είπε, πάντα στο πλευρό του και πρόσθεσε πως το ελληνικό τζούντο έχει μέλλον.

Ανέφερε πως οι επόμενοι στόχοι του είναι να εξασφαλίσει κάποιο μετάλλιο στους πανευρωπαϊκούς αγώνες  ανδρών που θα διεξαχθούν στην Γαλλία τον Απρίλιο, αλλά και μια πρόκριση για την Ολυμπιάδα του 2016.

Για μένα κατέληξε, η πρόκριση μου στην  Ολυμπιάδα αποτελεί όνειρο ζωής.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται στην Πάφο θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο laFonten στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/