Οι προσευχές όλων για να βρεθεί ζωντανός ο κ. Νίκος Σιαφκάλης

Οι προσευχές όλων για να βρεθεί ζωντανός ο κ. Νίκος Σιαφκάλης

Ο σκηνοθέτης Νίκος Σιαφκάλης είναι ο ψαράς που αγνοείται από το απόγευμα στη θάλασσα της Πόλης Χρυσοχούς. Όπως επιβεβαίωσαν στο PafosNet αστυνομικές πηγές, ο 83χρονος ψαράς που αναφέρθηκε από τους οικείους του ως αγνοούμενος στη θάλασσα ενώ είχε μεταβεί για ψάρεμα, είναι ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η αναφορά στην Αστυνομία για τη νέα υπόθεση ψαρά που αγνοείται στη θάλασσα της Πάφου, την τρίτη σε διάστημα λίγων μηνών, έγινε στις 4.00μμ από τον γιο του 83χρονου. Όπως ανέφερε, ο πατέρας του είχε μεταβεί από το πρωί για ψάρεμα στην περιοχή του Κόλπου Χρυσοχούς, χωρίς μέχρι την ώρα εκείνη να δώσει σημεία ζωής και να απαντήσει στις συνεχείς αναζητήσεις των οικείων του.


Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην περιοχή μεταξύ Λατσιού και Λουτρών της Αφροδίτης άρχισε εντατική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή μελών της Λιμενικής, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Άμυνας, άλλων υπηρεσιών, οικείων του 83χρονου και ιδιωτών δυτών και ψαράδων από την περιοχή. Από τις πρώτες ώρες των ερευνών, εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 83χρονου σε περιοχή κοντά στο σημείο όπου είχε αναφέρει ότι θα μετέβαινε για ψάρεμα, μέσα στο οποίο εντοπίστηκε καταδυτική στολή, ένα ψαροντούφεκο, άλλα σύνεργα ψαρέματος καθώς και το κινητό του τηλέφωνο.

Λίγη ώρα αργότερα, οριστικοποιήθηκε ότι ο ψαράς είναι ο σκηνοθέτης Νίκος Σιαφκάλης, τον οποίο ανέφερε ο γιος του ότι αναζητούσε η οικογένεια του για ώρες χωρίς αποτέλεσμα. Ανεπιβεβαίωτο παρέμενε μέχρι το απόγευμα αν ο 83χρονος είχε μπει στη θάλασσα για ψάρεμα ή αν ψάρευε με καλάμι, αν και οι οικείοι του εικάζουν ότι είχε μπει στη θάλασσα, δεδομένου ότι εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και ρούχα που φορούσε το πρωί ο 83χρονος.

Οι έρευνες των αρχών της Δημοκρατίας απέβησαν άκαρπες και διεκόπησαν με την έλευση του σκότους, προκειμένου να συνεχισθούν με το πρώτο φως της ημέρας αύριο.