Ο 1ος φωτομαραθώνιος αυτό το μήνα από τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου τμήμα Πάφου

Ποικίλες εκδηλώσεις διοργανώνει η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου τμήμα Πάφου τον μήνα Μάιο σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπο.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσιο στις 18 Μαΐου διοργανώνεται 4ήμερο φωτογραφικό εργαστήρι με έμπειρο Έλληνα φωτογράφο Λουκά Βασιλικό το οποίο απευθύνεται -όπως αναφέρεται- τόσο σε αρχάριους όσο και σε πιο προχωρημένους που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην καλλιτεχνική φωτογραφία. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της αισθητικής αντίληψης και η αποτύπωση μιας προσωπικής οπτικής και ατομικής έκφρασης. Το εργαστήρι, προστίθεται στην ανακοίνωση, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εισαγωγή στην καλλιτεχνική φωτογραφία και στην ανακάλυψη της προσωπικής φωτογραφικής αναζήτησης.


Η ιστορία της φωτογραφίας μέσα από τους σημαντικότερους φωτογράφους, η καλλιέργεια της προσωπικής αισθητικής και οπτικής αντίληψης, προβολή, ανάλυση και ερμηνεία φωτογραφιών των συμμετεχόντων, προσέγγιση της δημιουργίας προσωπικού portfolio, και κριτική ικανότητα απέναντι στην φωτογραφία.

Επίσης στις 17 του μηνός στην Στέγη Γραμμάτωνκαι Τεχνών , συνεχίζει η ανακοίνωση αναμένεται να παρουσιαστεί το φωτογραφικό έργο του Λουκά Βασιλικού από τον ίδιο το φωτογράφο.

Εξάλλου – όπως αναφέρεται – στις 23 Μαΐου διοργανώνεται ο 1ος φωτομαραθώνιος Κύπρου που αποτελεί μια δράση η οποία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δουν την πόλη μέσα από μια νέα διάσταση.

Επίσης τους ωθεί, μέσα από μια φωτογραφική πρόκληση να ανακαλύψουν νέες έννοιες σε γνωστές και άγνωστες τοποθεσίες και να εξερευνήσουν τρόπους απεικόνισης ιδεών, σκέψεων, συναισθημάτων και ρυθμών της ζωής μέσα στην ίδια την πόλη.

Στόχος προστίθεται στην ανακοίνωση,είναι η δημιουργική έκφραση των συμμετεχόντων μέσα σε ένα προκαθορισμένο πλαίσιο (θέματα) και η αλληλεπίδραση τους με το κοινωνικό, πολιτισμικό και οικιστικό περιβάλλον της πόλης.

Ο Φωτομαραθώνιος ως διαγωνισμός φωτογραφίας είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση και απευθύνεται σε όλους είτε ασχολούνται με τη φωτογραφία ή όχι.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του φωτομαραθώνιου οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν σε ένα καθορισμένο χρόνο στην Πάφο για να τους δοθούν 4 άγνωστα ως τότε θέματα. Ο καθένας θα έχει επίσης στη διάθεσή του τέσσερις ώρες για να ερμηνεύσει καλύτερα και να αποδώσει αυτά τα θέματα με τη φωτογραφική μηχανή του.

Η ιδέα είναι οι συμμετέχοντες να είναι δημιουργικοί, αυθόρμητοι, πρωτότυποι και να διασκεδάσουν.