Πάφος 2017: Πρόγραμμα με 400 δράσεις & 1.200 καλλιτέχνες (VIDEO)

Πάφος 2017: Πρόγραμμα με 400 δράσεις & 1.200 καλλιτέχνες (VIDEO)

Παρουσιάστηκε χθες το πρωί το πλούσιο πρόγραμμα του ΠΑΦΟΣ 2017. Περιλαμβάνει 152 θεματικές, περισσότερες από 400 δράσεις και σε αυτές λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.200 καλλιτέχνες και δημιουργοί.

Συγκινημένος ο Πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Πατσαλιδης ανέφερε πως το πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο “Ανοικτό εργοστάσιο πολιτισμού”, είναι αποτέλεσμα τριών ετών σκληρής δουλειάς και μεθοδικότητας το οποίο ήδη έχει αξιολογηθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα από την αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή και έλαβε τις καλύτερες κριτικές γι’ αυτό και του απενεμήθη το βραβείο Μελίνα Μερκούρη:


“Μία σειρά από έργα και δράσεις που κτίζουν γέφυρες και συνδέουν Ευρώπη και Μεσόγειο, Δύση και Ανατολή προκειμένου να ξαναγίνει η Πάφος, η Κύπρος ένα σημείο συνάντησης ανάμεσα σε ηπείρους, χώρες και λαούς”.

Η Διευθύντρια του καλλιτεχνικού προγράμματος Γεωργία Ντέτσερ ανέφερε πως το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 θεματικές ενότητες με τις ονομασίες “Μύθος και θρησκεία”, “Ταξιδιώτες του κόσμου” και “Στάδια του μέλλοντος” αλλά και σε μια εκτενή πλατφόρμα με την ονομασία “Η σκηνή που ταξιδεύει”.

Επίσημος πλατινένιος Χορηγός είναι η Τράπεζα Κύπρου

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Τράπεζας Κύπρου δήλωσε: “Για μας το γεγονός ότι η Πάφος είναι πολιτιστική πρωτεύουσα είναι ένα ακόμη ελπιδοφόρο βήμα για το ότι η χώρα η ίδια αναβαθμίζει την εικόνα της διεθνώς”.

Επίσημοι χρυσοί χορηγοί είναι ο Συνεργατισμός η Cyta και η ΟΠΑΠ Κύπρου.

Στόχος, όπως λέχθηκε, να μεταμορφωθεί η πόλη της Πάφου σε μία μεγάλη σκηνή, θα είναι μία μεγάλη γιορτή όχι μόνο για την Πάφο αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο.

Πηγή: Ant1iwo