Πάφος2017: Ανασκόπηση 2014

Πάφος2017: Ανασκόπηση 2014

Δύο χρόνια απομένουν έως ότου η Πάφος εισέλθει στη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Δύο χρόνια μέσα στα οποία έχουμε να πούμε πολλά και να κάνουμε ακόμη περισσότερα.


Μέσα στον χρόνο που πέρασε καταφέραμε να βάλουμε πολύ υλικό στο όνειρο και να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στους δρόμους της ποίησης, της μουσικής, της τέχνης, της καλλιτεχνικής δημιουργίας και του πολιτισμού. Χτίζοντας καλλιτεχνικές γέφυρες και ενώνοντας πολιτισμούς, περιδιαβάζοντας τους μήνες και τις εποχές, βάλαμε τα θεμέλια για το μεγάλο Ανοιχτό Εργοστάσιο Πολιτισμού του Πάφος 2017. Κάτι που χωρίς εσάς, χωρίς το Πάθος σας για την Πάφο, θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί.

Το Ανοιχτό Εργοστάσιο Πολιτισμού ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2014 να κάνει την εμφάνισή του μέσα από μια ποικίλο φάσμα δραστηριοτήτων παρουσιάζοντας όψεις σε έναν κόσμο πολιτιστικής πολυμορφίας.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Πάφος 2017 σας προσκάλεσε να συμμετέχετε και να απολαύσετε μια επιλογή από παραστάσεις και εκδηλώσεις του Ανοιχτού Eργοστασίου από την κλασική μουσική, σε μια Regatta ιστιοπλοΐας στην Πέγεια, στο Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος στο Ωδείο της Πάφου, σε φεστιβάλ Κινουμένων σχεδίων στα Κούκλια, μουσική της πλατείας και του δρόμου με συναυλίες στη Γεροσκήπου και στην Πάφο και ακόμη και θερινό σινεμά σε παραλία της Πάφου.

Με ένα μπουφάν στους ώμους – Το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού του Pafos2017 συνέχισε και τον φθινόπωρο και αξιοποίησε χώρους και μουσεία στην πόλη και επαρχία της Πάφου και δημιούργησε εικόνες και παραστάσεις. Το φθινοπωρινό πρόγραμμα μας ταξίδεψε στον κόσμο της όπερας, της κλασικής μουσικής, των
σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, αλλά και των Ελληνόφωνων της κάτω Ιταλίας με ένα πλούσιο ρεπερτόριο εκδηλώσεων και δράσεων. Από ένα εικαστικό διάλογο ανάμεσα στην αρχαία και τη σύγχρονη τέχνη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου σε μια ζωντανή βραδιά «κληρονομιάς πνοή» στο Εθνογραφικό Μουσείο της Πάφου.

Το Ανοιχτό Εργοστάσιο Πολιτισμού του Πάφος 2017 συνεχίζει να αξιοποιεί τους χώρους της πόλης και επαρχίας της Πάφου και ενισχύει την πολιτιστική ανάπτυξη με συνέργειες και παραστάσεις. Tο χειμερινό πρόγραμμα μας ταξιδεύει στους κόσμους του χορού, της όπερας, της κλασικής και έντεχνης μουσικής, σύγχρονων δημιουργών, σε πολυπολιτισμικά Χριστούγεννα και μας προσκαλεί σε Νέο Έτος με συναρπαστικές δράσεις, γεφυρώνοντας ηπείρους και πολιτισμούς.

Ας περπατήσουμε λοιπόν ως σύγχρονοι ταξιδιώτες στους «Δρόμους του Νερού» και της ιστορίας μας, ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, καθοδόν προς την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017.

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 σας εύχεται ευτυχισμένα Χριστούγεννα και μια συναρπαστική Νέα Χρονιά γεμάτη πολιτιστικά ταξίδια και πλούσιες εμπειρίες.
Ένα μαγικό ταξίδι μας περιμένει.