Παγκόσμια πρωτιά για μαθητές του ISOP

Παγκόσμια πρωτιά για μαθητές του ISOP

Πρώτες θέσεις παγκοσμίως εξασφάλισαν δύο μαθητές του International School of Paphos (ISOP) για τις επιδόσεις τους στις εξετάσεις του Cambridge International Examinations (CIE), κατά το 2014.

Η βράβευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου 2015, σε ειδική τελετή του Cambridge International Examinations στη Λευκωσία, όπου συνολικά οκτώ μαθητές του ISOP θα παραλάβουν 12 Βραβεία Υψηλών Επιδόσεων σε δέκα διαφορετικά μαθήματα.


Τεράστια επιτυχία αποτελεί η διάκριση των μαθητών Ξένιας Μαρκίδου και Sergey Solovev, οι οποίοι εξασφάλισαν την πρώτη θέση παγκοσμίως στα μαθήματα της Ιστορίας (AS-Level History) και των Ρωσικών (IGCSE First Language Russian), αντίστοιχα.

Πρώτες θέσεις παγκυπρίως εξασφάλισαν οι μαθήτριες Karina Singh (Βιολογία, Φυσική και Γαλλικά) και η Ekaterina Gruzinskaya στο μάθημα Business Studies, ενώ η τελευταία θα παραλάβει και Βραβείο Υψηλής Επίδοσης για τα Οικονομικά (A-Level Economics). Επιπλέον, Βραβεία Υψηλών Επιδόσεων θα επιδοθούν στους μαθητές Ιωάννα Χατζηιωάννου (IGCSE Geography και P.E.), Ελένη Πολυκάρπου και Κατερίνα Πολυκάρπου (IGCSE Foreign Language Greek) και στον Alexey Khalikov (AS-Level Economics).

Συγχαίροντας τους μαθητές η διευθύντρια του ISOP, Δρ Λίτσα Ολυμπίου σημείωσε ότι «πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις τόσο για το ISOP αλλά και για την Κύπρο, γεγονός που επιβεβαιώνει παράλληλα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάλληλης προετοιμασίας για εισδοχή σε κορυφαία πανεπιστήμια που παρέχει το σχολείο».