Παγκύπριο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα κάλυψης της τρίτης ηλικίας

Παγκύπριο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα κάλυψης της τρίτης ηλικίας

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Δήμου Γεροσκήπου, στα πλαίσια της συμμετοχής του σε νέο ευρωπαικό πρόγραμμα για την ποιότητα ζωής της τρίτης ηλικίας, προκαλεί παγκύπριο ενδιαφέρον από δημοτικές αρχές, αλλά και κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις συνταξιούχων. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, όλοι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του Δήμου θα καταχωρηθούν σε ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα και θα λάβουν προσωπικό κωδικό ο καθένας, ώστε σε περίπτωση ιατρικής ανάγκης ενώ βρίσκονται ακόμη και σε οποιοδήποτε ευρωπαικό κράτος, να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης περίθαλψης τους.

Επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές μας πληροφορίες του «Φ» ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, Μιχάλης Παυλίδης, διευκρίνισε ότι η καταχώρηση των ιατρικών δεδομένων των δημοτών τρίτης ηλικίας θα παρέχει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε δεδομένα της κατάστασης της υγείας τους, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος αν υπάρξει ανάγκη για άμεση θεραπεία ή νοσηλεία στο εξωτερικό. Ο κάθε δημότης Γεροσκήπου που θα μετέχει στο πρόγραμμα, είπε, θα μπορεί να ενημέρωνει άμεσα για τον ιατρικό αυτό κωδικό, με τον οποίο κάθε ιατρική αρχή σε κάθε ευρωπαικό κράτος-εταίρο στο πρόγραμμα, θα αποκτά άμεση πρόσβαση σε δεδομένα ιατρικής φύσης για παροχή περίθαλψης.


«Πρόκειται για ένα ακόμη πρωτοποριακό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος μας, ως εταίρος ευρωπαικών προγραμμάτων για την ποιότητα ζωής και για παροχή βοήθειας στην τρίτη ηλικία», τόνισε.

Ήδη, στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, αντιπροσωπεία του Δήμου βρίσκεται στη Βαλένθια, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του προγράμματος, για το οποίο μάλιστα η δημοτική αρχή έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των 170 χιλιάδων ευρώ περίπου από τα αρμόδια κοινοτικά ταμεία.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου