Παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα τα Drones;

Παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα τα Drones;

Πολίτες της Πάφου με επιστολές τους προς αρμόδια τμήματα της κρατικής μηχανής, διαμαρτύρονται για τη λειτουργία των τηλεκατευθυνόμενων Drones πάνω από κατοικίες και ιδιωτικές περιουσίες. Οι πολίτες θέτουν στην επιστολή τους ερωτήματα ως προς το δικαίωμα κάποιων χειριστών αυτών των μηχανημάτων να παραβιάζουν, ουσιαστικά, τον ιδιωτικό χώρο πολιτών και να τραβάνε φωτογραφίες ή βίντεο χωρίς την άδεια κανενός.

«Ποιός δίνει άδεια σε αυτούς τους ιδιοκτήτες των Drones να αλωνίζουν τον ουρανό χωρίς κανένα όριο και κανένα έλεγχο και να κατασκοπεύουν την προσωπική μας ζωή;», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή. «Είναι δυνατόν όποιος θέλει να αγοράζει ένα Drone με κάμερες και να το στέλνει πάνω από τα σπίτια μας, απέναντι από τα υπνοδωμάτια μας, πάνω από τα παιδιά μας;». Η επιστολή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», αφορά σε κατοίκους παρά τη λεωφόρο Έμπας, κοντά στα δημοτικά όρια Πάφου.


Οι πολίτες ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν αμέσως το θέμα και να θεσπίσουν κανονισμούς για τον έλεγχο και τον περιορισμό των Drones, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια πολιτών.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου