Πενθήμερη κράτηση υπόπτου

Πενθήμερη κράτηση υπόπτου

Διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον ενός προσώπου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής και κακόβουλης ζημιάς.

Η δικαστής Κική Κουνίδου, ανακοινώνοντας την απόφαση της, είπε ότι έμεινε ικανοποιημένη με τη μαρτυρία που παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου. Υπάρχει, συνέχισε, εύλογη υποψία ότι ο ύποπτος ενέχεται στη διάπραξη των αδικημάτων.


Είπε ακόμη πως το ανακριτικό έργο δεν έχει συμπληρωθεί αφού υπολείπονται και άλλες καταθέσεις αλλά και έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων κλοπιμαίων αντικειμένων.

Ακολούθως χαρακτήρισε δικαιολογημένο το αίτημα της Αστυνομίας και διέταξε την κράτηση του υπόπτου για πέντες ημέρες.

Ο εξεταστής της υπόθεσης αστυφύλακας Μαρίνος Χρίστου, ο οποίος υπηρετεί στο ΤΑΕ Πάφου, ανέφερε ότι το αδίκημα σημειώθηκε στις 27/8/2015.

Συγκεκριμένα, είπε, Βρετανίδα μόνιμος κάτοικος Πέγειας κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι το βράδυ της 27ης Αυγούστου είχαν κλαπεί από το σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο στάθμευσης αυτοκίνητό της μια τσάντα αξίας 350 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 500 ευρώ, ένα κινητό αξίας 100 ευρώ , 100 ευρώ μετρητά σε διάφορα χαρτονομίσματα, και δύο πιστωτικές κάρτες καθώς και μια τσάντα αξίας 300 ευρώ που ανήκει σε Βρετανίδα φίλη της .

Η τσάντα περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 500 ευρώ, 300 ευρώ μετρητά σε διάφορα χαρτονομίσματα, τέσσερις πιστωτικές κάρτες, δύο ζεύγη γυαλιών και ένα Βρετανικό διαβατήριο.

Όλα τα κλοπιμαία ανέρχονται σε 2.385 ευρώ ενώ η ζημιά στο όχημα, του οποίου ο δράστης έσπασε το ένα παράθυρο, δεν έχει υπολογιστεί ακόμη. Την σκηνή επισκέφτηκαν μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.

Μέλη της αστυνομίας επισκέφτηκαν την οικία του υπόπτου και διενήργησαν έρευνα κατά την οποία εντόπισαν κλοπιμαία περιουσία, κάτω από το κρεβάτι του υπόπτου και πίσω από έναν καναπέ.

Ο ύποπτος ανακρινόμενος είπε πως τα αντικείμενα που εντόπισε η Αστυνομία τα κατείχε εδώ πολλά χρόνια και αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του στην υπόθεση.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του υπόπτου χθες στις εννέα και τέταρτο περίπου.

Σε ανοικτό χώρο έξω από την κουζίνα της οικίας εντοπίστηκε άλλη τσάντα Η Βρετανίδα αναγνώρισε την τσάντα και τη θήκη των γυαλιών της ως μέρος της κλοπιμαίας περιουσίας.

O ανακριτής της υπόθεσης είπε πως λήφθηκαν για την υπόθεση τέσσερις καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν και άλλες.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)