Προβλήματα της Πάφου συζητήθηκαν σε συνάντηση Επάρχου Πάφου-ΔΣ ΕΒΕ

Προβλήματα της Πάφου συζητήθηκαν σε συνάντηση Επάρχου Πάφου-ΔΣ ΕΒΕ

Πολλά θέματα απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου με τον Έπαρχο Πάφου Γιαννάκη Μαλλουρίδη στα γραφεία του ΕΒΕ.

Ο Έπαρχος Πάφου Γιαννάκης Μαλλουρίδης, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνάντησης, ανέφερε πως μέσα απ’ αυτήν τη συζήτηση των διαφόρων προβλημάτων θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα.


Δεσμεύτηκε επίσης πως μαζί με το ΔΣ του Επιμελητηρίου στο μέτρο των δυνατοτήτων θα προωθηθούν αυτά τα προβλήματα και εκεί που χρειάζεται θα ζητηθεί η παρέμβαση των αρμοδίων Υπουργείων της κεντρικής Κυβέρνησης, συναισθανόμενοι- όπως είπε- “ότι σήμερα περνούμε μια πολύ δύσκολη στιγμή σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση “.

Ο κ. Μαλλουρίδης εξέφρασε ευαρέσκεια για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και το ΔΣ για την προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Επαρχία Πάφου.

Εκτιμούμε πως το Επιμελητήριο Πάφου επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο και τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα”, είπε.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης ευχαρίστησε αρχικά τον Έπαρχο Πάφου και την ομάδα του για την πάντοτε – όπως είπε- πολύ παραγωγική και αγαστή συνεργασία που έχει με το ΕΒΕ.

Η σύσκεψη αυτή, συνέχισε, αποσκοπεί “στο να μπορέσουμε να συζητήσουμε με τον Έπαρχο Πάφου ενόψει και της καλοκαιρινής σαιζόν διάφορα προβλήματα τα οποία παρατηρούνται όσον αφορά την καθαριότητα δημόσιων χώρων, την εφαρμογή του νόμου, την επίβλεψη των παραλιών και τη λήψη άλλων μέτρων από πλευράς της Επαρχιακής Διοίκησης ώστε το καλοκαίρι να κυλήσει ομαλά”.

Στόχος μας, ανέφερε, “είναι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του τουριστικού μας προϊόντος που φέτος φαίνεται, όσον αφορά τους αριθμούς, να είναι πιο πολύ βελτιωμένο από πέρσι “.

Ο κ. Δημητριάδης είπε πως ήδη άρχισε το ΕΒΕ Πάφου να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διακίνησης του επιβατικού κοινού στο αεροδρόμιο Πάφου ιδιαίτερα – όπως είπε- τις Τετάρτες που φαίνεται πως η αεροπορική κίνηση έχει φτάσει περίπου στις 40 περίπου αεροπορικές πτήσεις ενώ η δυναμικότητα του αεροδρομίου είναι γύρω περίπου στις 16 πτήσεις.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτά της δημόσιας τάξης, η εφαρμογή νομοθεσιών ώστε να μην πλήττεται η εικόνα της Επαρχίας αλλά και να μην υποβαθμίζεται – όπως είπε- η ποιότητα της ανάπτυξης και να διασφαλίζονται τα θέματα ασφάλειας και υγείας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης επισημάνθηκε ακόμη πως επιβάλλεται η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών των Τοπικών Αρχών καθώς και η στήριξη των προσπαθειών του Επιμελητηρίου για προώθηση των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων.

Το Επιμελητήριο Πάφου ζήτησε ακόμη στο πλαίσιο της ίδρυσης Κύπρο – Κινέζικου Συνδέσμου Πάφου βοήθεια για εξασφάλιση των ονομάτων και διευθύνσεων των Κινέζων που κατοικούν στην Πάφο.

Τη συνάντηση απασχόλησε και το θέμα της ανάπτυξης και του εξωραϊσμού των κτηρίων του εμπορικού κέντρου της Πάφου, στο πλαίσιο της οποίας θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα τουρκοκυπριακά υποστατικά τα οποία είναι κλειστά και δεν λειτουργούν.

Αναφορά έγινε ακόμη και στο θέμα της επίλυσης των προβλημάτων στις Βιομηχανικές Περιοχές και Ζώνες, με την άμεση μετακίνηση όλων των παράνομων κτηνοτροφικών μονάδων που λειτουργούν εντός ή γειτνιάζουν της Β’ Βιομηχανικής Περιοχής (Αγίας Βαρβάρας – Τίμης).

Επίσης ζητήθηκε η κατασκευή των έργων υποδομής στις βιομηχανικές ζώνες της Αγίας Βαρβάρας, ελαφράς και βαριάς οχληρίας.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)