Προβληματίζουν διεθνώς οι κινήσεις της Ryanair με νέες ακυρώσεις δρομολογίων

Προβληματίζουν διεθνώς οι κινήσεις της Ryanair με νέες ακυρώσεις δρομολογίων

Την προσδοκία ότι οι εξελίξεις στην Ryanair δεν θα επηρεάσουν το πτητικό της πρόγραμμα το καλοκαίρι εκφράζουν τουριστικοί φορείς της Πάφου, μετά το δεύτερο σερί ακυρώσεων χειμερινών πτήσεων που ανακοίνωσε η εταιρεία διεθνώς.

Οι ακυρώσεις επηρεάζουν και το χειμερινό δρομολόγιο Πάφος – Χανιά, προκαλώντας προβληματισμό στους τοπικούς φορείς, αφού μόλις λίγες μέρες η εταιρεία είχε ανακοινώνει επτά νέα καλοκαιρινά δρομολόγια.


Οι τελευταίες ακυρώσεις επηρεάζουν διεθνώς γύρω στους 800 χιλ. επιβάτες και αναγκάζουν τις εθνικές αρχές πολιτικής αεροπορίες να λάβουν μέτρα κατά της εταιρείας.

Χθες η Βρετανική Αρχή Πολιτική Αεροπορίας έδωσε στην εταιρεία προθεσμία μέχρι σήμερα το απόγευμα να ενημερώσει τους επιβάτες πως θα πετάξουν μέσω άλλων δρομολογίων και να τους αποζημιώσει για τα πρόσθετα έξοδα τους.

Οι ακυρώσεις κρίθηκαν αναγκαίες από την εταιρεία λόγω λαθών στην αναδιοργάνωση της ετήσιας άδειας των πιλότων της.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής περιφέρειας Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου, είπε ότι ήδη άρχισαν να πωλούνται εισιτήρια για τη νέα τουριστική περίοδο, η οποία είναι ενισχυμένη με 7 νέα δρομολόγια.

Σημείωσε, όμως, ότι από τις νέες ακυρώσεις πτήσεων που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία επηρεάζονται 75 δρομολόγια (3 την εβδομάδα) από το αεροδρόμιο Πάφου προς Χανιά.

Σε δηλώσεις στη StockWatch εξέφρασε την άποψη ότι αν και δεν είναι θετική αυτή η εξέλιξη για την Πάφο διότι δεν θέλει να είναι ξεκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, η Ryanair ανέστειλε μόνο το δρομολόγιο Πάφος – Χανιά από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι τέλος Μαρτίου.
Τόνισε επίσης ότι αναμένεται πως στο καλοκαιρινό πρόγραμμα η εταιρεία θα επαναφέρει το δρομολόγιο από και προς το αεροδρόμιο Πάφου – Χανιά, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα.

Τα νέα δρομολόγια για 2018

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι από τον Απρίλιο του 2018 θα προσθέσει 7 νέα δρομολόγια προς Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Μπρατισλάβα, Ρίγα, Σόφια και Τάλλιν συμβάλλοντας έτσι στη διακίνηση 800 χιλ. επιβατών ετησίως από και προς το αεροδρόμιο Πάφου.

Νέες ακυρώσεις

Την ίδια περίπου χρονική περίοδο η εταιρεία ανακοινώνει δυο σερί ακυρώσεις πτήσεων που αφορούν τη χειμερινή περίοδο.

Χθες ανακοίνωσε την ακύρωση 18.000 προγραμματισμένων πτήσεων και αναστολή 34 δρομολογίων.

Μεταξύ αυτών οι πτήσεις Χανιά-Πάφος, Χανιά-Αθήνα, Χανιά-Θεσσαλονίκη, Αμβούργο-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη-Μπρατισλάβα, Θεσσαλονίκη-Παρίσι και Θεσσαλονίκη-Βαρσοβία ενώ αναμένεται να επηρεαστούν περίπου 400.000 επιβάτες.

Οι πιο πάνω ακυρώσεις έρχονται να προστεθούν σε 50 άλλες ακυρώσεις πτήσεων την ημέρα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, που επίσης επηρέασαν περίπου άλλες 400.000 επιβάτες.

Πηγή: Stockwatch