Προσοχή στους εράνους-απάτη

Προσοχή στους εράνους-απάτη

Φορείς και παράγοντες της Πάφου προτρέπουν τους πολίτες να προσέχουν για μην γίνονται θύματα εξαπάτησης, αλλά και εκπροσώπους οργανώσεων, αν δεν έχουν υπογραφή από την Έπαρχο Πάφου, να μην διενεργούν έρανο ούτε να προβαίνουν σε άλλες ενέργειες. Οι προτροπές ακολουθούν την πρόσφατη έξαρση των φαινομένων εράνων που γίνονται χωρίς έγκριση και με αδιαφανείς στόχους στην επαρχία Πάφου.

«Κάποιοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν πολίτες, ακόμη και πιστούς εντός εκκλησιών προκειμένου να γίνουν έρανοι προς υποστήριξη τάχα απόρων παιδιών οικογενειών ή ανθρώπων που έχουν ανάγκη να πάνε στο εξωτερικό για κάποια θεραπεία», ανέφεραν στην ενημερωτική ιστοσελίδα της Πάφου εκπρόσωποι φορέων της επαρχίας.


Οι ίδιοι παράγοντες αποκάλυψαν επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες και για άλλες παρόμοιες απάτες. Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδος, κατέληξαν, όπου υπάρχει πολύς κόσμος που έχει ανάγκη, αλλά δεν πρέπει κάποιοι να εκμεταλλεύονται τις ανάγκες των ανθρώπων.

Πριν αρκετό καιρό, γυναίκα από χωριό της Πάφου, ηλικίας 33 ετών, συνελήφθη μετά από καταγγελία του Μητροπολίτη Πάφου στην Αστυνομία εναντίον της. Η καταγγελία του Πάφου Γεώργιου έγινε μετά τη διαπίστωση ότι η γυναίκα κυκλοφορούσε σε διάφορα μέρη της Πάφου το τελευταίο διάστημα, επιδεικνύοντας πλαστή επιστολή την οποία δήθεν υπέγραφε ο ίδιος, προκειμένου να γίνεται έρανος προς συγκέντρωση χρημάτων για βοήθεια συγκεκριμένης οργάνωσης και δήθεν ατόμων που είχαν άμεση ανάγκη εξειδικευμένων θεραπειών.

Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε ότι ποτέ δεν είχε υπογράψει τέτοια επιστολή ή εγκρίνει έρανο για παρόμοιο σκοπό και η 33χρονη συνελήφθη από την Αστυνομία με τις κατηγορίες της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, της προσπάθειας καταδολίευσης και της εξαπάτησης.

Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, επίσημοι φορείς και οργανώσεις της Πάφου καλούν το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου