Προωθεί έργα ο Δήμος Γεροσκήπου

Προωθεί έργα ο Δήμος Γεροσκήπου

Παρουσιάστηκε ψες στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Γεροσκήπου η μελέτη της βιωσιμότητας των περιπτέρων στο παραλιακό μέτωπο Γεροσκήπου που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών προς τους λουομένους, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη.

Ο κ. Παυλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ο Δήμος στοχεύει στην αναβάθμιση της παραλιακής περιοχής, την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και την αύξηση των εσόδων του και σε αυτά τα πλαίσια ο Δήμος σχεδιάζει την κατασκευή παραλιακών περιπτέρων στη Δημοτική παραλία Γεροσκήπου και η μελέτη αυτή καταδεικνύει –όπως είπε- κατά πόσο αυτή είναι βιώσιμη.


Η μελέτη, εξήγησε, περιλαμβάνει χρηματοοικονομική ανάλυση εσόδων και εξόδων ανά έτος για τα πρώτα δέκα έτη από την έναρξη λειτουργίας των περιπτέρων βασισμένη σε προϋποθέσεις οι οποίες λήφθηκαν από το δήμο.

Επίσης η ανάλυση – όπως είπε – λαμβάνει υπόψη την άδεια χρήσης που έχει παραχωρηθεί από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, καθώς και τη βέλτιστη πρόταση για τον αριθμό περιπτέρων, βάσει των προτάσεων και των πληροφοριών που δόθηκαν προς αξιολόγηση.

Ο κ. Παυλίδης είπε ακόμη πως το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας του Υπουργείου Εσωτερικών ενέκρινε την εκμίσθωση κρατικής γης στο Δήμο Γεροσκήπου, συνολικής έκτασης 2.434 τ.μ., για τη δημιουργία « οργανωμένης πλαζ» με καταβολή ετήσιου τέλους χρήσης 20 χιλ. ευρώ.

Η ισχύ της άδειας χρήσης, πρόσθεσε, είναι για αρχική περίοδο ενός χρόνου και έπειτα θα ανανεώνεται αυτόματα από χρόνο σε χρόνο μέχρι να τερματιστεί από οποιονδήποτε από τους συμβαλλόμενους, κατόπιν εξάμηνης γραπτής προειδοποίησης.

Επιπρόσθετα ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως η Τοπική Αρχή έχει ξεκινήσει δρομολόγια σε συνεργασία με την εταιρεία λεωφορείων ΟΣΥΠΑ προκειμένου ο κόσμος να επισκέπτεται στην παραλία ενώ άρχισαν να γίνονται τουριστικές αναπτύξεις στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου εξέφρασε την ελπίδα όπως του χρόνου ετοιμαστούν αυτά τα περίπτερα ώστε να προκηρύξει ο Δήμος προσφορές και να γίνει η περιοχή καλό θέρετρο που να το επισκέπτονται όχι μόνο από την Επαρχία Πάφου λουόμενοι αλλά ευρύτερα και από όλη την Κύπρο.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ΠτΔ το 2016 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή άλλων έξι κυματοθραυστών στη Δημοτική παραλία Γεροσκήπου με συνεισφορά του Δήμου μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων κατά το ¼.

Σε μια άλλη εξέλιξη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεργατικού Ελληνικού Ταμιευτηρίου Πάφου αποφάσισε όπως παραχωρήσει το οίκημά του που βρίσκεται δίπλα από το Δημοτικό Μέγαρο Γεροσκήπου έναντι συμβολικού ενοικίου στο Δήμο, σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, συνέχισε, ο Δήμος μαζί με το πολιτιστικό τμήμα τροχιοδρομούν να δημιουργήσουν μια δανειστική βιβλιοθήκη που πάντοτε από τα παλιά χρόνια υπήρχε στο Δήμο Γεροσκήπου και ατόνισε τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη η δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Δήμο Γεροσκήπου θα προσελκύσει νέους ανθρώπους και ηλικιωμένους προκειμένου να δανείζονται βιβλία σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η φιλααναγνωσία του δημότη της Γεροσκήπου.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)