Ρίχνεται στην “μάχη” το επόμενο διήμερο το Α’ Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ’

Ρίχνεται στην “μάχη” το επόμενο διήμερο το Α’ Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ’

Διεξάγονται το επόμενο διήμερο (30-31/3) στη Λεμεσό, στο «Σπύρος Κυπριανού» και «Απόλλων Αρένα», οι Πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες καλαθοσφαίρισης λυκείων Ελλάδας-Κύπρου.

Στην τελική φάση στην κατηγορία των κοριτσιών έχουν προκριθεί το Λύκειο Α΄ Μακαρίου Γ΄ Πάφου, το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης, το 1ο ΓΕΛ Βούλας και το 5ο ΓΕΛ Περιστερίου, ενώ στην κατηγορία των αγοριών προκρίθηκαν το Λανίτειο Λύκειο, το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης, τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη και τα Εκπαιδευτήρια Πάνου.


Την Κύπρο στην κατηγορία κοριτσιών θα εκπροσωπήσει το Λυκείο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου που κατέκτησε το παγκύπριο πρωτάθλημα Λυκείων 2017. Την ομάδα αποτελούν οι: Δέσποινα Παπαϊωάννου, Ανδρούλα Παπαλλά, Παναγιώτα Θεμιστοκλέους, Αθανασία Βασιλείου, Άλκηστις Μακρή, Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου, Μαρία Λαουρή, Φρόσω Κλεάνθους, Βαρβάρα Ευσταθίου και Μαρία Παναγιωτίδη. Προπονητής είναι ο καθηγητής φυσικής αγωγής Πάνος Πολεμίτης.

Την Κύπρο στην κατηγορία αγοριών θα εκπροσωπήσει η πρωταθλήτρια Κύπρου ομάδα του Λανιτείου Λυκείου. Την ομάδα αποτελούν οι: Ανδρέας Ακαθιώτης, Γιάννης Αχιλλέως, Πόλυς Ηλιάδης, Γιάννης Κωνσταντίνου, Ραφαήλ Παπαιωάννου, Αλέξανδρος Κουλλαπής, Θεοδόσης Τσαγγαρίδης, Χρίστος Ελευθερίου, Χρίστος Δημοσθένους, Αυγουστίνος Σωφρονίου, Ορέστης Παπαδόπουλος και Ανδρέας Λεωνίδου. Προπονητής είναι ο καθηγητής φυσικής αγωγής Νίνος Ηλιάδης.

Οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες μας θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης.

Πηγή: foni-lemesos.com