Σήμερα ο  διαγωνισμός για το βραβείο “Δημητράκη και Αγγελικούλας Γεωργίου Στυλιάνιδη”

Σήμερα ο διαγωνισμός για το βραβείο “Δημητράκη και Αγγελικούλας Γεωργίου Στυλιάνιδη”

Ο Δήμος Πάφου προκήρυξε διαγωνισμό και φέτος για την απονομή του βραβείου «Δημητράκη και Αγγελικούλας Γεωργίου Στυλιανίδη», που καθιέρωσε από το 1998  ο Δημητράκης Στυλιανίδης, πρώην Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με σκοπό την προώθηση της μελέτης της ελληνικής ιστορίας και της παιδείας στα ανθρώπινα δικαιώματα. Σύμφωνα με τη Λειτουργό Πολιτιστικών και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Πάφου Ερμίνα Μάη και μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Βραβείου, ο διαγωνισμός διεξήχθη ανάμεσα στους τελειόφοιτους των Λυκείων της Πάφου.

Στα πρώτα χρόνια λάμβαναν μέρος τα Λύκεια των δημοτικών ορίων ενώ στα τελευταία χρόνια συμμετέχουν και τα Λύκεια Γεροσκήπου και Έμπας. Η κ. Μάη, ερωτηθείσα σχετικά , ανέφερε πως το γενικό θέμα του βραβείου είναι «Η Ελληνική Παιδεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», ενώ κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δίνει μια υποενότητα του συγκεκριμένου γενικού θέματος, με τη συμμετοχή στην Κριτική Επιτροπή του Βραβείου τριών επιθεωρητών του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι επιλέγουν το θέμα. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σήμερα ενώ αρχές του επόμενου χρόνου θα γίνει η απονομή του βραβεία, που είναι χρηματικά.


Το πρώτο βραβείο είναι 400 ευρώ, το δεύτερο 300 και το τρίτο 200. Για μας, σημείωσε η κ. Μάη, είναι πολύ σημαντικός αυτός ο θεσμός, γιατί ενισχύει τη γέφυρα μεταξύ Δήμου και Εκπαιδευτηρίων της Πόλης.