Σε άμεση αντικατάσταση του Αλεξάντερ Ντάουνερ καλεί την κυβέρνηση ο Γ. Ομήρου

Σε άμεση αντικατάσταση του Αλεξάντερ Ντάουνερ καλεί την κυβέρνηση ο Γ. Ομήρου

Την κυβέρνηση να απαιτήσει την άμεση αντικατάσταση του ειδικού Συμβούλου του Ο.Η.Ε


Αλεξάντερ Ντάουνερ , δεδομένου ότι παραβιάζει ρητές πρόνοιες ψηφισμάτων του Διεθνούς Οργανισμού κάλεσε ο πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ . Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ Ομήρου που κατήγγειλε για πολλοστή φορά την ανεπίτρεπτη και προκλητική συμπεριφορά του ειδικού συμβούλου του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε για το κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ , ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες ο κ Ντάουνερ , προφανώς αποθρασυνθείς από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία, προβαίνει σε απροκάλυπτες ενέργειες αναβάθμισης του ψευδοκράτους και εξίσωσης του με την μοναδική οντότητα που αναγνωρίζει ο Ο.Η.Ε. δηλαδή το νόμιμο Κυπριακό κράτος.

Πρώτον συνέχισε , « συναντήθηκε με τον ψευδουπουργό εξωτερικών την ίδια μέρα που συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας».

Δεύτερον είπε , επιχείρησε να πραγματοποιήσει συνάντηση των πρεσβευτών των μόνιμων μελών του συμβουλίου Ασφαλείας στην κατεχόμενη Λευκωσία, προσθέτοντας πως οι προκλήσεις του Α. Ντάουνερ δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες.

Ο κ Ομήρου κάλεσε την κυβέρνηση να τερματίσει τη σιωπή της.

Είναι προφανές συνέχισε ότι η ανοχή οδηγεί σε πλήρη αποθράσυνση και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση οφείλει να καταγγείλει την συμπεριφορά Ντάουνερ στον Γ.Γ. του Ο.Η.Ε και στο συμβούλιο Ασφαλείας.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/