Σιζόπουλος: “Μεγάλη εθνική εκτροπή”

Σιζόπουλος: “Μεγάλη εθνική εκτροπή”

Οι τελευταίες δηλώσεις που έχουν γίνει τόσο από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και άλλων αξιωματούχων, από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί αλλά και από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπερν Μπαρθ Έιντε, δημιουργούν πλέον εύλογες ανησυχίες ότι αυτά τα οποία συζητούνται ως μορφή λύσης του Κυπριακού δεν είναι η ομοσπονδία αλλά είναι η συνομοσπονδία, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μετά το πέρας του μνημοσύνου των πεσόντων καταδρομέων που τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Κενδέα από το Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων Πάφου.

Ο κ. Σιζόπουλος αναφέρθηκε και σε σοβαρό κίνδυνο κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη σύσταση ενός νέου κρατικού μορφώματος με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.


Αυτό, είπε, αποτελεί μια μεγάλη εθνική εκτροπή.

Δυστυχώς, συνέχισε, αυτό που στο τέλος θα συμβεί είναι να φέρει την Τουρκία ένα βήμα μακριά από τους πάγιους στρατηγικούς της στόχους για μια συνομοσπονδιακή λύση που να της δίνει άμεσα ή έμμεσα τη δυνατότητα να ελέγχει πολιτικά και στρατιωτικά όλη την Κύπρο.

Ο κ. Σιζόπουλος κάλεσε τον κυπριακό λαό να εγρηγορεί, να αφυπνιστεί και κυρίως να προστατεύσει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι η ασπίδα προστασίας του και κυρίως η ασπίδα για τη φυσική και εθνική του επιβίωση.