Στα δικαστήρια θα συνεχιστεί η κόντρα ΣΑΠΑ – Νέμεσις

Στα δικαστήρια θα συνεχιστεί η κόντρα ΣΑΠΑ – Νέμεσις

Mε σημερινή του απόφαση το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στα πλαίσια Αίτησης – Έφεσης που καταχώρησε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου δυνάμει των προνοιών του Περί Διαιτησίας Νόμου, εξέδωσε διατάγματα με τα οποία ακυρώνει το συνυποσχετικό διαιτησίας μεταξύ του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου και της εργοληπτικής εταιρείας Νέμεσις Εργοληπτική Δημόσια Εταιρεία Λτδ λόγω της ύπαρξης εκ πρώτης όψεως δόλου.

Περαιτέρω το Δικαστήριο προχώρησε και στην έκδοση διατάγματος με το οποίο αποτρέπεται η έναρξη ή και συνέχιση της διεξαγωγής διαιτησίας μεταξύ του ΣΑΠΑ και της εταιρείας Νέμεσις για τις διαφορές που προκύπτουν από το συμβόλαιο ημερομηνίας 5 Φεβρουαρίου 2008.


Το Δικαστήριο εκδίδοντας την απόφαση του αποφάνθηκε ότι το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου έχει καταφέρει να τεκμηριώσει εκ πρώτης όψεως την ύπαρξη δόλου από μέρους της εργοληπτικής εταιρείας με καθοριστικό παράγοντα την ίδια την κατάθεση του εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας ο οποίος παραδέχθηκε την καταβολή χρημάτων προς τους Σάββα Βέργα και Ευτύχιο Μαληκίδη οι οποίοι ήδη καταδικάστηκαν από το Κακουργιοδικείο Πάφου για την διάπραξη ποινικών αδικημάτων λόγω της θέσης την οποία κατείχαν στο Συμβούλιο μεταξύ άλλων και αυτό του δεκασμού.

Στην σελίδα 13 της απόφασης του το Δικαστήριο αναφέρει μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «oι Αιτητές δεν προβάλλουν αόριστους και γενικούς ισχυρισμούς για ύπαρξη δόλου στις επίδικες συναλλαγές. Υπάρχουν αναντίλεκτα γεγονότα ότι υπήρξε διαφθορά και δεκασμός των αξιωματούχων του ΣΑΠΑ Βέργα και Μαληκίδη. Οι τελευταίοι έλαβαν χρήματα ως «μίζες» από διάφορους εργολάβους, μεταξύ των οποίων η Καθ ης η αίτηση».

Ένεκα της πιο πάνω εξέλιξης οι διαφορές μεταξύ Νέμεσις και ΣΑΠΑ θα πρέπει να εκδικαστούν από Επαρχιακό Δικαστή αντί από διαιτητή.

Tην υπόθεση για λογαριασμό του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου χειρίστηκε ο δικηγόρος Νικόδημος Φακοντής.

Πηγή: Φιλελεύθερος