Στην Πάφο, 17- 20 Σεπτεμβρίου, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό συνέδριο Γνωστικής Ψυχολογίας

Η Πάφος είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο συνέδριο Γνωστικής Ψυχολογίας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το 19ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Γνωστικής Ψυχολογίας (European Society for Cognitive Psychology – ESCOP), το οποίο θα διεξαχθεί από τις 17 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου στην Πάφο.


Το συνέδριο της ESCOP πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια από το 1985 σε διαφορετική πόλη της Ευρώπης και μέσα από ομιλίες, συμπόσια, συζητήσεις και αναρτημένες εργασίες παρουσιάζονται οι σημαντικότερες εξελίξεις στον τομέα της Γνωστικής Ψυχολογίας, αλλά και σε συναφείς σε αυτήν κλάδους, όπως για παράδειγμα η Αναπτυξιακή, Κλινική, Εκπαιδευτική και Κοινωνική Ψυχολογία, η Γνωστική Επιστήμη, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Νευροεπιστήμη, κ.ά.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ερευνών σε τομείς όπως η Εργασιακή Μνήμη, ο Γνωστικός Έλεγχος, η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία, η Συνειρμική Μάθηση κ.α. μέσα από τις εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών.

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται η παρουσία στο συνέδριο τεσσάρων κορυφαίων επιστημόνων, οι οποίοι έχουν προσκληθεί για να παρουσιάσουν εισηγήσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για τους Καθηγητές John Duncan (Τμήμα Νευροεπιστήμης, University of Cambridge), Zaira Cattaneo (Ερευνήτρια Νευροεπιστήμης, Πανεπιστήμιο Milano-Bicocca), Νίκο Λογοθέτη (Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιολογικής Κυβερνητικής Max Planck Γερμανίας) και Peter Hagoort (Διευθυντή του Ινστιτούτου Ψυχογλωσσολογίας Max Planck Ολλανδίας).

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει επίσης 23 συμπόσια με εισηγητές διακεκριμένους ερευνητές και καθηγητές από διάφορες χώρες.

Ένα εκ των συμποσίων διοργανώνεται σε συνεργασία με το Psychonomic Society των Η.Π.Α και περιλαμβάνει ως προσκεκλημένους ομιλητές 6 κορυφαίους επιστήμονες στον τομέα της Εργαζόμενης Μνήμης από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

Το συνέδριο, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα παρακολουθήσουν πέραν των 700 ατόμων – επιστήμονες, καθηγητές, επαγγελματίες στον τομέα της ψυχικής υγείας, καθώς επίσης και φοιτητές ψυχολογίας.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα επιθυμούσαν να  παρακολουθήσουν το συνέδριο, καλούνται να επικοινωνήσουν με την εταιρεία που έχει αναλάβει την οργάνωσή του, την Easy Conferences, στο τηλ. 22591900 (email:[email protected] ,www.easyconferences.eu).

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου,www.escop2015.org. , καταλήγει η ανακοίνωση.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)