Στις τάξεις αύριο οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας

Στις τάξεις αύριο οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας

Στις αίθουσες διδασκαλίες μπαίνουν αύριο για πρώτη ημέρα


από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , και μετά από τέσσερις ημέρες αποχής από τα μαθήματα τους οι 50 μαθητές του δημοτικού σχολείου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου γονέων του δημοτικού σχολείου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους ανέφερε στο ΚΥΠΕ , πως σε έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε απόψε , οι γονείς τάχθηκαν υπέρ της παύσης των μέτρων , για πέντε ημέρες, μέχρι δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε, πρόσθεσε ο κ Κλεάνθους, κατόπιν απαίτησης του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού να έρθει σε διάλογο μαζί με το σύνδεσμο γονέων , αφού πρώτα ανοίξει το σχολείο.

Ο κ Κλεάνθους ανέφερε πως γονείς και μαθητές υποστηρίζουν ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει τηρήσει την συμφωνία που είχε επιτευχτεί πέρσι  για την στελέχωση του σχολείου με 6 δασκάλους ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών που θα φοιτούσαν στο σχολείο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της ακριτικής και απομονωμένης περιοχής και καλούν το Υπουργείο Παιδείας να τηρήσει την δέσμευση .

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ με επικεφαλή την βουλευτή του Κινήματος Ρούλα Μαυρονικόλα θα επισκεφτεί αύριο στις 10:00 το πρωί το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλή την βουλευτή του κόμματος Ειρήνη Χαραλαμπίδου θα επισκεφτεί επίσης στις 12:00 το δημοτικό σχολείο στην ακριτική περιοχή, ενώ το Σάββατο με τον σύνδεσμο γονέων του δημοτικού σχολείου θα συναντηθεί ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/