Στις 11 το πρωί της Τρίτης η νέα κατάθεση Φαίδωνα!

Στις 11 το πρωί της Τρίτης η νέα κατάθεση Φαίδωνα!

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο με τον ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ θα δώσει στους ανακριτές ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. Η τρίτη κατά σειρά κατάθεση θα δοθεί στις 11 το πρωί της Τρίτης και σε αυτή ο δήμαρχος Πάφου θα αναφερθεί εκτενώς στα όσα έχει πει δημοσίως τα τελευταία εικοσιτετράωρα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων το 2003 όταν ετοιμαζόταν το πλαίσιο λειτουργίας για τα ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φαίδωνος θα δώσει στοιχεία για τέσσερα πρόσωπα τα οποία όπως ισχυρίζεται είχαν άμεση εμπλοκή ώστε δύο συμβόλαια αυτό της Πάφου και το άλλο της Κόσιης να κατακυρωθούν στον όμιλο εταιρειών Μπόμπολα.


Ο κ. Φαίδωνος έχει κομίσει στους ανακριτές στοιχεία και για ένα τρίτο πρόσωπο το οποίο λειτουργούσε για λογαριασμό του ομίλου Μπόμπολα και που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ώστε ο ελλαδικός όμιλος εταιρειών να πάρει τα δυο συμβόλαια.

Ο δήμαρχος Πάφου θα αναφερθεί και στο πολιτικό παρασκήνιο το οποίο όπως υποστηρίζει διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο το 2003 για να κλείσει η δουλειά με τους δυο ΧΥΤΑ παρασκήνιο που είχε ως επίκεντρο σύμφωνα με τα λεγόμενα Φαίδωνος δυο συναντήσεις μια στην Αθήνα και την άλλα επί κυπριακού εδάφους.

Πηγή: Καθημερινή