Στο Αγρίνιο μετέβη η Σχολή Καταναλωτών Πάφου για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Η Σχολή Καταναλωτών Πάφου του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών μετείχε στο Αγρίνιο σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2013 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2015, στο οποίο συμμετέχουν άλλες επτά χώρες.

Η Χρίστα Χριστοφή, πρόεδρος της Ε.Ε. Πάφου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το πρόγραμμα στοχεύει στην δημιουργία ισχυρών εργαλείων μάθησης για την εκπαίδευση ενηλίκων, σε συνεργασία με διάφορες οργανώσεις για να ερευνήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες εμπειρίες, μεθόδους και γνώσεις που απαιτούνται για την έναρξη ενός online ιστότοπου καταναλωτών.


Κάποιες από τις δραστηριότητες, που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, συνέχισε, είναι “σεμινάρια, εργαστήρια, παρουσιάσεις, προσομοιώσεις, υπαίθριες δραστηριότητες, ώστε μέσα από αυτά να βελτιωθούν οι γνώσεις, να αναπτυχθούν δεξιότητες προκειμένου να σπάσουν φραγμοί και να γίνουν οι καταναλωτές ελεύθεροι επαγγελματίες, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν τα δικά τους websites βελτιώνοντας τη ζωή τους”.

Τον Μάρτιο, συνέχισε, το πρόγραμμα συνεχίστηκε στο Αγρίνιο, όπου όλες οι χώρες παρουσίασαν πώς να δημιουργήσει κάποιος την προσωπική επιχειρηματική αλυσίδα μέσω διαδικτύου.

Επίσης την επόμενη ημέρα μετά το τέλος των παρουσιάσεων έγινε ξενάγηση σε εργοστάσιο παρασκευής ελαιολάδου και όλων των προϊόντων, που παρασκευάζονται από την ελιά.

Σύμφωνα με την κ. Χριστοφή, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών συνεργάζεται με τη Ρουμανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Λιθουανία, την Κροατία και την Ελλάδα (Fundatia Casa Cartii (Romania) –coordinator, Euroform RFS (Italy) , School of consumers (Cyprus), Berlink ETN GmbH (Germany) , Training Vision Ltd (United Kingdom) , Alfa idejos ir technologijos (Lithuania) , Help Udruga za Pomoć Mladima Split (Croazia), Second Chance School of Agrinio (Greece).

Η πρώτη συνάντηση, συνέχισε, πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία στο πλαίσιο της οποίας έγινε μία πρώτη γνωριμία των χωρών κατά την οποία ο αντιπρόσωπος της κάθε χώρας-εταίρου, παρουσίασε τον οργανισμό του.

Η κ. Χριστοφή είπε πως κατά τη συνάντηση δόθηκε έτσι η ευκαιρία στους παρευρισκομένους να κατανοήσουν τη λειτουργία του κάθε οργανισμού, τις εμπειρίες που έχει και την επαγγελματική πείρα του.

Στόχοι του προγράμματος κατέληξε είναι η ανάπτυξη νέων καινοτόμων εργαλείων για μεταφορά γνώσης και ανταλλαγή εμπειριών με σκοπό να δημιουργηθούν επαγγελματικές ευκαιρίες για άτομα που θέλουν να αναπτύξουν το ηλεκτρονικό εμπόριο με την ίδρυση επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιούνται διαδικτυακά.

Πρόσθεσε ακόμη πως έχει δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία προσφέρει με τη χρήση σύγχρονων μαθησιακών μεθόδων τη δυνατότητα παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων, σειρά μαθημάτων με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα στο διαδίκτυο.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρουσιάστηκε στη συνάντηση στη Ρουμανία και συμφωνήθηκε πως θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για την επικοινωνία μεταξύ των εταίρων-χωρών καθώς και για την υλοποίηση του προγράμματος. (http://clicktocareer.mixxt.eu), κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)