Συγκίνηση από την χορωδία του Μουσικού Λυκείου

Συγκίνηση από την χορωδία του Μουσικού Λυκείου

Η χορωδία του Μουσικού Λυκείου Πάφου, έχοντας ταξιδέψει για την αντίστοιχη τελετή έναρξης στην πόλη Aarchus της Δανίας, συνδέει με τη συναυλία της τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Η εκδήλωση στο πλαίσιο του διήμερου εναρκτήριου προγράμματος της επίσημης ανάληψης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του Πάφος 2017 πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Δημοτική Πινακοθήκη της Πάφου.


O Σωκράτης Τερπίζης, καθηγητής της παραδοσιακής μουσικής στο Μουσικό σχολείο της Πάφου, εξέφρασε τη συγκίνηση του γιατί τα παιδιά άρχισαν να στρέφονται προς την παράδοση και να δείχνουν αγάπη. Αυτό, είπε, είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι οι αυριανοί πολίτες του τόπου.

Η μετάβαση μας στην αδερφή ΠΠΕ στην πόλη Aarchus της Δανίας, είπε, “αποτελεί μια συγκλονιστική εμπειρία από την οποία κερδίσαμε πολλά από την οργάνωση τους, και τον επαγγελματισμό τους”.

Ευχήθηκε τέλος με την επίσημη ανάληψη της Πάφου σε ΠΠΕ να αρχίσει ο πολιτισμός να ανθίζει και στον τόπο μας.

Ο μαθητής του Μουσικού Λυκείου Πάφου Νικόλας Τσαγγάρης μιλώντας στο ΚΥΠΕ χαρακτήρισε ξεχωριστή την εμπειρία που βίωσε με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του Πάφος 2017. Χθες, είπε, συνομιλήσαμε και με τους μουσικούς της ορχήστρας τζαζ από το Aarhus. Σε σχέση με τη μετάβαση των μαθητών του Μουσικού Λυκείου Πάφου στη Δανία για να συμμετάσχουν στις εναρκτήριες εκδηλώσεις της πόλης, ο Νικόλας Τσαγγάρης είπε πως βίωσε μια μοναδική και απίστευτη εμπειρία.

Εξάλλου η μαθήτρια Ελένη Σασάγγαρου του Μουσικού Λυκείου Πάφου εξέφρασε την περηφάνια της που εκπροσωπεί την πόλη της σε αυτή τη σπουδαία χρονιά που η Πάφος έχει ανακηρυχθεί ΠΠΕ. “Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τα παραδοσιακά τραγούδια που παρουσιάζουμε, θέλουμε να δείξουμε τον πολιτισμό μας, την κουλτούρα μας και να γίνουμε πιο γνωστοί ευρέως,” είπε.

Μιλώντας εξάλλου στο ΚΥΠΕ η Χριστίνα Αθηνοδώρου, που έχει επιμεληθεί τη μουσική της τελετής έναρξης και για όλο το διήμερο έχει κάνει κάποιες επιλογές ενώ έχει γράψει και μέρος της μουσικής της εναρκτήριας τελετής, ανέφερε πως αισθάνεται ανακούφιση που τέλειωσε αυτό το μεγάλο ταξίδι της εναρκτήριας τελετής.

Αισθάνομαι είπε, “μια πληρότητα γιατί έχουμε μάθει πολλά πράγματα” σημειώνοντας πως αυτό το ταξίδι το βίωσαν πολλοί άνθρωποι μαζί αφού ήταν μια περίοδος , που δουλέψαμε πάρα πολύ.

Είδα, είπε, ότι και ο κόσμος το χάρηκε και τα συναισθήματα όλων μας είναι πολύ θετικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ