Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με την διοικούσα επιτροπή για την  επαναλειτουργία της Παιδικής Εξοχής Κτήματος στην Παναγιά

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με την διοικούσα επιτροπή για την επαναλειτουργία της Παιδικής Εξοχής Κτήματος στην Παναγιά

Μέλη της διοικούσας επιτροπής για την επαναλειτουργία της Παιδικής Εξοχής Κτήματος στην Παναγιά


κοντά στο μοναστήρι της Χρυσορρογιάτισσας εξέφρασαν αισιοδοξία ότι μετά την συνάντηση που είχαν με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου θα βρεθούν οι τρόποι για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο. Οι εργασίες έχουν σταματήσει το τελευταίο διάστημα αφού δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα ενώ ήδη οφείλονται στο εργολάβο 12 περίπου χιλιάδες ευρώ από εργασία που έχει ήδη εκτελεστεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ενημερώθηκε για την πρόοδο των οικοδομικών εργασιών του έργου και τις οικονομικές εκκρεμότητες για να μπορέσουν να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι οικονομικές εργασίες.

Το μέλος της διοικούσας επιτροπής Βάσος Δημητρίου κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την συνάντηση των μελών της διοικούσας επιτροπής με το Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Αρχιεπίσκοπος . Ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνάντησης εξηγήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο η ανάγκη εξεύρεσης σε πρώτη φάση ενός ποσού της τάξης των 50.000 ευρώ για να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες για προστασία του έργου από τις καιρικές συνθήκες της ερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Ο Βάσος Δημητρίου σημείωσε επίσης ότι ο Αρχιεπίσκοπος αντιλήφθηκε την σημασία της επαναλειτουργίας της Παιδικής Εξοχής και δεσμεύτηκε όπως μέσα από δικές του ενέργειες θα εξασφαλίσει από διάφορους χορηγούς το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό για συνέχιση των εργασιών.

Η διοικούσα επιτροπή αποτελεί για την επαναλειτουργία της Παιδικής Εξοχής Κτήματος αποτελείται από 8 μέλη , τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Χρυσορρογιάτισσας, τον Δήμαρχο Πάφου , ένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Παναγιάς και την πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας.

Η επαναλειτουργία της Παιδικής Εξοχής Κτήματος αποτελεί αναγκαιότητα αφού και στο παρελθόν είχε δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες άπορα παιδιά των δημοτικών σχολείων της Πάφου να συμμετέχουν σε κατασκηνώσεις στην διάρκεια των θερινών διακοπών , δίπλα στο βουνό τα δάση και το υγιεινό περιβάλλον της περιοχής.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/