Συνάντηση Α. Οδυσσέως με την Αναπ. διευθύντρια των Δημοσίων Έργων για την ανακατασκευή γεφυρών στη περιοχή Λατσί

Συνάντηση Α. Οδυσσέως με την Αναπ. διευθύντρια των Δημοσίων Έργων για την ανακατασκευή γεφυρών στη περιοχή Λατσί

Συνάντηση με την αναπληρώτρια διευθύντρια των Δημοσίων έργων


και εκπρόσωπο του τμήματος Πολεοδομίας πραγματοποίησε στην Λευκωσία ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως και ο δημοτικός μηχανικός με θέμα συζήτησης την διαμόρφωση του χερσαίου χώρου του αλιευτικού καταφυγίου στο Λατσί – Φάση Β και την ανακατασκευή γεφυρών στο δόμο Πόλης – Νέο Χωρίο Πάφου στην περιοχή Λατσί.

Σύμφωνα με τον κ Οδυσσέως, η τοπική αρχή στο πλαίσιο της συνάντησης, είχε επισημάνει ότι υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην προώθηση των εργασιών για ανακατασκευή των γεφυρών και θα πρέπει πλέον με γοργούς ρυθμούς να προωθηθεί η ανακατασκευή, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα που βίωσε η περιοχή τα τελευταία δύο χρόνια. Μετά από τη συζήτηση του θέματος, είπε ο δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, καταλήξαμε στα κάτωθι: Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως να μελετήσει το θέμα των απαλλοτριώσεων σε συνεργασία με το τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας εντός μίας εβδομάδας, να προωθηθούν οι   γέφυρες σαν αντιπλημμυρικά έργα και προς τούτο να σταλεί επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών εντός της εβδομάδας .

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως εντός μίας εβδομάδας να αποστείλει το τελικό σχέδιο πρόσβασης προς το αλιευτικό καταφύγιο στα Δημόσια Έργα. Επίσης να μελετήσει η Λειτουργός του Τμήματος Πολεοδομίας το θέμα ανταλλαγής , μέσω του Επαρχιακού γραφείου Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, μέχρι τέλος του χρόνου να έχουν ετοιμαστεί τα έγγραφα και να προκηρυχτούν προσφορές αρχές του νέου έτους , αφού εξασφαλιστούν οι σχετικές πιστώσεις.

Ο κ Οδυσσέως είπε ακόμη πως το προϋπολογιζόμενο κόστος για τη γέφυρα στο Λατσί και την αναπροσαρμογή των δρόμων ανέρχεται στις   €550,000 και ότι η σύνδεση του χώρου στάθμευσης με το λιμάνι θα διευθετηθεί με την κατασκευή πεζογέφυρας , η οποία και θα γίνει σαν Πολεοδομικό έργο στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της διαμόρφωσης του χερσαίου χώρου και της σύνδεσης του λιμανιού μέσω του παραλιακού πεζόδρομου με τη Δημοτική Πλαζ.

Νέα συνάντηση με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων έργων κ. Χρυστάλλα Μαλλούπα συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στις 10/09/2013 και ώρα 8:30 π.μ. στη Λευκωσία .

Ο κ Οδυσσέως σημείωσε επίσης, πως για το θέμα, ήταν ενήμερο το Δημοτικό Συμβούλιο , το οποίο ενέκρινε τις εισηγήσεις που προτάθηκαν από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και την Πολεοδομία .

Μέσα από αυτές τις προτάσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων και την Πολεοδομία είπε, φαινόταν ότι θα επιλύονταν τα προβλήματα, τόσο με την ομαλή ροή των ομβρίων υδάτων στη θάλασσα, όσο και με τη διακίνηση οχημάτων και σκαφών από και προς το αλιευτικό καταφύγιο.

Καταλήγοντας ο κ Οδυσσέως ανέφερε πως για το θέμα έγιναν επανειλημμένες παρεμβάσεις και ενέργειες από μέρους του Δήμου για άμεση προώθηση των έργων και η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε δική του ολιγωρία .Τα προβλήματα «είπε, που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια, δεν μας επιτρέπουν ολιγωρία και εφησυχασμό ,αλλά υποχρεώνουν όλους μας για άμεση λήψη μέτρων αντιμετώπισης παρομοίων φαινομένων στο μέλλον».

ΚΥΠΕ/ΚΠ/