Συνεχίζεται ενώπιον του Επ. Δικαστηρίου η υπόθεση του Χάκερ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθη σήμερα ο 30χρονος Μολδαβός Αντρέι Τσιγκούλ, του οποίου ζητείται η έκδοση από τις αμερικανικές Αρχές προκειμένου να δικαστεί για υπόθεση ηλεκτρονικής άπατης για το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής.

Η κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπείται από την Ανώτερη Δικηγόρο της Δημοκρατίας Μαρίνα Σπηλιωτοπούλου, παρουσίασε ενώπιον του δικαστηρίου ως μάρτυρα κατηγορίας τη Λειτουργό του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιούλικα Χατζηπροδρόμου.


Η κ. Σπηλιωτοπούλου στην κυρίως εξέταση της ζήτησε από την μάρτυρα όπως καταθέσει διάφορα πιστοποιητικά του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και διάφορα έγγραφα που ήρθαν από το επίσημο αίτημα της έκδοσης.

Ανάμεσα στα έγγραφα που κατατέθηκαν συμπεριλαμβάνεται και η φωτογραφία του Μολδαβού η οποία έχει σταλεί από τις αμερικανικές Αρχές.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μολδαβού, δικηγόρος Ηλίας Κοναρής, αμφισβήτησε το όνομα του 30χρονου, έθεσε θέμα ταυτότητας και έκανε λόγο για τρεις διαφορετικούς αριθμούς διαβατηρίου.

Στην αυριανή ωστόσο δικάσιμο αναμένεται να αποφασίσει κατά πόσο ο πελάτης του θα καταθέσει.

Για την υπόθεση πρώτος μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο παρουσιάστηκε ο αστυφύλακας Ζήνωνας Ζήνωνος, που υπηρετεί στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.

Ο κ. Ζήνωνος αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης λέγοντας πως ο 30χρονος συνελήφθη στις 28 Αυγούστου για παράνομη ηλεκτρονική μεταφορά χρηματικού ποσού πέραν των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων και για απάτες βάσει Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης.

Ο 30χρονος αναζητείτο από τις Αρχές των ΗΠΑ σχετικά με συνωμοσία για διάπραξη απάτης, απάτη εναντίον τράπεζας , συνωμοσία για διάπραξη απάτης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και για απάτη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ Αυγούστου 2012 και Αυγούστου 2015, στη συγκεκριμένη χώρα.

Ακολούθως τα έγγραφα όπως το αίτημα των Αρχών της Αμερικής, το προσωπικό ένταλμα σύλληψης και η ένορκη δήλωση κατατέθηκαν ως τεκμήρια στο δικαστήριο.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης όρισε εκ νέου την υπόθεση για αύριο 11:00 το πρωί.

Διέταξε επίσης όπως ο 30χρονος Μολδαβός παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τότε.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)