Σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με το Batumi της Γεωργίας εγκαινίασε ο Δ.Πάφου

Σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με το Batumi της Γεωργίας εγκαινίασε ο Δ.Πάφου

Την έναρξη μιας στενής και γόνιμης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πάφου και του Δήμου του Batumi της Γεωργίας σηματοδότησε η πρώτη συνάντηση των Δημάρχων και διευρυμένων αντιπροσωπειών των δύο πόλεων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Της αντιπροσωπείας του Batumi, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γεωργίας και πρωτεύουσα της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Adjara, ηγήθηκε ο Δήμαρχος Giorgi Ermakov, πλαισιούμενος από τον Υπουργό Οικονομικών και τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας της Adjara και άλλους κυβερνητικούς και δημοτικούς αξιωματούχους.


Στο πλαίσιο της συνάντησης υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πάφου και του Δήμου Batumi, ενώ ανάλογο έγγραφο υπογράφηκε μεταξύ του ΕΒΕ Πάφου και της Τοπικής Κυβέρνησης της Adjara.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως γνωρίζει την Γεωργία μέσα από τους πρεσβευτές της που διαμένουν στην Πάφο.

Στόχος συνέχισε, είναι η συνεργασία των δύο πόλεων για κοινό όφελος .

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως οι σχέσεις που η πόλη της Πάφου έχει με την Γεωργία είναι οι σημαντικότερες των τελευταίων 100 χρόνων. Είπε ακόμη πως το 20% του πληθυσμού της πόλης μας είναι πολίτες που προέρχονται από τη Γεωργία.

Σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος η έναρξη της επίσημης συνεργασίας μεταξύ των τοπικών Αρχών και Φορέων της Πάφου και της Adjara θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Γεωργίας σε όλους τους τομείς, καθώς η φίλη χώρα παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια αλματώδεις ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, ενώ θα αποτελέσει τον καταλύτη για μια ακόμη πιο στενή επαφή των ομογενειακού στοιχείου και των Γεωργιανών υπηκόων που διαμένουν για δεκαετίες στην πόλη μας με την χώρα καταγωγής τους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της πόλη της Γεωργίας και πρωτεύουσα της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Adjara, Giorgi Ermakov ανέφερε πως η συνεργασία των δύο περιοχών δεν είναι κάτι το καινούργιο.

Κοινό συνέχισε των δύο περιοχών είναι ότι και οι δύο περιοχές είναι μεγάλες με πλούσια οικονομική ανάπτυξη με ομοιότητες στην φιλοξενία αφού και οι δύο περιοχές αγαπούν τον συνάνθρωπο.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνάντησης ανέφερε πως οι δύο περιοχές θα συνεργαστούν στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού ,της βιομηχανίας, της τεχνολογίας και της επιστήμης ώστε να έρθουν οι δυο περιοχές κοντά.

Παράλληλα είπε ” προνοείται στο μνημόνιο ότι θα προβαίνουμε σε κοινές δράσεις , και οργανώσεις όσον αφορά εμπορικές αποστολές και άλλα οικονομικά φόρουμ” τα οποία θα συμβάλουν- όπως είπε- ” στην συνεργασία των δύο πλευρών , στην ανταλλαγή οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών”.

Η αποστολή του Batumi συνοδεύεται από 20μελές παραδοσιακό μουσικοχορευτικό συγκρότημα, το οποίο θα εμφανιστεί το βράδυ απόψε στην Πλατεία του Κάστρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γιορτή Κατακλυσμού 2016».